Miloš Vučević, Aleksandar Vučić SNS skup u Kraljevu Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Strani plaćenici", "domaći izdajnici", "NATO sluge", etikete su koje vlast godinama koristi za diskreditovanje opozicije. Sa istim trendom nastavili su i u ovoj izbornoj kampanji. Da li je ovaj narativ još jedan od načina prikupljanja glasova ili pokazatelj stvarnog odnosa vlasti prema međunarodnoj zajednici. I sa kim zapravo sarađuje vlast, a sa kim opozicija?

Da politiku Srbije neće krojiti strane ambasade, dobro je poznata sintagma kojom predsednik Srbije pokušava da diskredituje opoziciju. Pa je tako starim trendom, SNS započeo i novu predizbornu kampanju, piše N1.

„I nećemo im dati da strani faktor odlučuje o budućnosti Srbije ma odakle da dolazi“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Leskovcu.

„Hoće li to biti Srbija koja nezavisno dosnosi svoje odluke ili će to, pak, biti Srbija kakvu smoo nažalost imali do 2012 god, jedna prćija kojom upravljaju strane ambasadure“, dodao je predsednik SNS Miloš Vučević.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričaju naprednjaci na sav glas ko je sa kime šurovao pre 2012, ali ne i te 2012.

„Zna se ko je zapadni favorit. Nikolić je proglašen za predsednika sa Zapada još u 17h kad je biran prvi put za predsednika. Izbori još nisu bili završeni, izborna lista još nije bila zatvorena“, podseća nekadašnji ambasador Srećko Đukić.

Zaboravljao je brzo predsednik i svoje izjave o stranim, često bivšim zvaničnicima, koji su u narodu nepopularni.

„Naš narod je naučio da ga vlast laže, i to nije nikakav problem. Danas će biti sa Šrederom, sutra će biti sa Klintonom, doneti mu dva miliona dolara za kandidaturu“, ocenjuje novinar Slobodan Stupar.

Ali tako nešto neće pomenuti kada sve druge optuži da rade u korist stranih interesa, dok navodno samo stranke na vlasti brane takozvane srpske.

BONUS VIDEO: Gojko Božović: Opasna je retorika od koje Vučić ne odustaje – poistovećivanje SNS-a sa državom!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar