Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs; shutterstock

Potpredsednica stranke Srbija centar (SRCE) Tijana Perić Diligenski ocenila je danas da je novom sistematizacijom radnih mesta u Agenciji za sprečavanje korupcije "sprovedena kadrovska čistka" i da su "postavljeni novi, podobni kadrovi", u predvečerje izbora 17. decembra.

„Počišćeni su stručni kadrovi koji imaju decenijsko iskustvo u kontroli finansijskih tokova. To je urađeno sa idejom da se uspostavi apsolutni nadzor nad prijavom i kontrolom imovine i prihoda javnih funkcionera i kontrolom finansiranja političkih aktivnosti“, tvrdi u pisanoj izjavi Perić Diligenski.

Tijana Perić Diligenski Foto:privatna arhiva

Prema njenim rečima, izborna kampanja je u punom jeku i javni resursi se obilato koriste u svrhu partijske promocije, a nastupi javnih funkcionera imaju obeležja funkcionerske kampanje.

„Zbog ovoga, u Agenciju svakodnevno stižu prijave i dosad ni na jednu nije odgovoreno, a trenutno se radi od oko 10.000 neobrađenih prijava imovine i prihoda“, dodaje Perić Diligenski.

Pročitajte još

Ona navodi da su sa liste za proveru imovine i prihoda ove godine, po nalogu aktuelnog direktora, izostali svi ministri i drugi visoki funkcioneri.

„Stranka Srbija centar ukazuje da korupcija samih antikorupcijskih tela predstavlja najopasniji oblik korupcije“, rekla je Perić Dilignski.

BONUS VIDEO Ponoš: Srbija je osiromašeno društvo, zemlju će promeniti oni koji se ne zadovoljavaju milostinjom režima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar