Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je noćas na konfenciji za medije, održanoj po završetku sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je slučaj ubistva srpskog političara s Kosova, Olivera Ivanovića, bila posebna tačka na dnevnom redu. On je još jednom rekao da je utvrđeno kako Milan Radoičić, kosovski biznismen i član Srpske liste, nema nikakve veze sa atentatom na Ivanovića.

Pročitajte još...

„Mi smi slušali najgore laži dve godine tokom kojih je država bila  de fakto, direktno i prikriveno, optuživana za ubistvo Olivera Ivanovića. Optuživali su mene lično, njegovu udovicu, njegovu sekretaricu, Milana Radoičića i mnoge drugi“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nepobitno utvrdilo, na poligrafu i na sve druge načine, da Radoičić nije mogao da učestvuje u ubistvu, ali da je kampanja, kako je rekao, uprkos tome trajala.

„Zaćutalo se kad su Albanci povukli nalog za njegovo hapšenje i sad to više nikome to nije tema“, naveo je šef srpske države, dodajući da je to bio jedan od načina za rušenje Srbije i njenog ugleda u Evropi i svetu.

„Pokušali su da predstave laže kao istinu“, poručio je Vučić.

Podsetimo, za Milanom Radoičićem, za kojim je dve i po godine tragala kosovska policija zbog sumnji da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, ukinuta je poternica. Međutim, i dalje nema informacija da li to znači da je u ovom slučaju i dalje osumnjičen i da li bi bio uhapšen da uđe na teritoriju Kosova, jer Specijalno tužilaštvo o tome i dalje ćuti. Njegov advokat Živojin Jokanović rekao je za portal Nova.rs da još nisu dobili nikakvo obaveštenje o tome.

U novembru 2018. Milan Radoičić uspeo je da umakne kosovskoj policiji i izbegne hapšenje zbog sumnje da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića. Od trenutka ubistva njegovo ime se pominjalo u javnosti, a sumnje u njegovu povezanost sa tim slučajem potom su potvrdili kosovska policija i tužilaštvo.

Od policijske akcije iz novembra 2018. Radoičić se krije u centralnoj Srbiji, gde je oslobođen svake odgovornosti, uz obrazloženje da je prošao poligraf.

U Prištini je, sa druge strane, osumnjičen da je vođa kriminalne grupe (uz Zvonka Veselinovića) koja je odgovorna za ubistvo Olivera Ivanovića.

Međunarodni nalog za hapšenje Radoičića izdat je u julu 2019, da bi  Osnovni sud u Prištini i Specijalno tužilaštvo obavestili javnost da je za njim ukinut nalog za hapšenje. O razlozima za donošenje takve odluke, jedne ili druge, Tužilaštvo je odbilo da da objašnjenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare