Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazali su noćas na konferenciji za novinare, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, fotografiju ubijenog navijača Partizana na kojem se vidi da mu je odsečena glava.

Na pomenutoj konferenciji prikazane su  fotografije na kojima se moglo videti, pored zaplenjenog oružja, tela žrtava koje su ubijene na monstruozan način.

Jedna žrtva imala je tetovažu koja ukazuje da je reč o navijaču Crvene zvezde, dok se za drugu, kako su naveli Vučić i Vulin naveli, veruje da je bila navijač Partizana.

„Rat između klanova Zvicera i Bojovića dostigao neverovatne razmere, vama je jasno da sada znamo i za četvrto ubistvo, mislimo da će biti i za peto, šesto i sedmo. Sva veštačenja na vreme obavljena, tužilac obavio sve što je trebalo“, istakao je Vučić.

Na konferenciji za medije nisu prikazani video-snimaci ubistava, kao ni detalji ili inicijali koji bi mogli da otkriju identitet žrtava.

„Sa ovom bandom smo završili. Njihovim naslednicima: gotovi ste, bićete uskoro iza rešetaka. Država Srbija da trpi narko-dilere i ubice neće, obračunaćemo se sa njima. To će biti i po mnogim gradovima širom Srbije. Od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša, u svakom Nišu biće hapšenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da postignu nešto u životu i dobiju važno mesto u društvu, ne. Takvi ljudi treba da budu prezreni i svi oni koji već krenuli i iz svojih medija i političkih struktura da govore kako su postojali drugi motivi, važno da dobro razumeju i da im bude jasno da država neće da se igra sa takvim stvarima, ali ćemo im odgovarati rečima“, rekao je predsednik Srbije nakon prikazivanja fotografija uznemirujućeg sadržaja.

Vučić prisluškivan 1.572. puta

S druge strane, Vulin je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova je došlo do nespornih dokaza da su Vučić i članovi njegovi porodice bili ilegalno prisluškivani 1572 puta.

“Transkripti razgovora su bili skidani na ‘belo’ i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a. Na taj način osim što su grubo prekršena ljudska prava predsednika Vučića, njegovog oca, sina i brata, sistem je grubo i brutalno povređen”, rekao je Vulin.

„Izvestan broj pripadnika MUP-a stavljen na poligraf i svi su pali na najvažnijim pitanjima koja smo im postavljali. Na Tužilaštvu za organizovani kriminal je sada da izvrši formulaciju dela, a onda naravno i da se to završi pred odgovarajući pravosudnim organima. Ovo što se desilo predsedniku i njegovoj porodici više ne sme nikome u Srbiji da se desi, nikada“, naveo je Vulin.

Vučić: Najveća zaplena oružja

Vučić je rekao i da je prethodnih dana između Šapca i Loznice zaplenjen najveći arsenal oružja u poslednjih nekoliko godina – pronađena je 21 cev skupe izrade.

On je naveo da nadležni organi rade na tome da vide sa kojom kriminalnom grupom je to bilo povezano, i za koje namene je to bilo pripremano.

„Juče smo u rejonu Šapca i Loznice zaplenili 21 cev, veći deo dugih cevi, skupe izrade, ima snajpera, optičkih nišana. Naši organi, BIA i MUP, rade na tome, videćemo sa kojom kriminalnom grupom će to biti povezano, to je najveći arsenal koji je do sada pronađen. To je radila šabačka policija, sada će raditi i centralni organi vlasti“, poručio je predsednik Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare