Milan Stamatović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas da je ubeđen da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uticati na vladajuću koaliciju da učini ustupke u vezi sa izbornim uslovima, nakon što je Vučić prihvatio da posreduje u dijalogu s delom opozicije, koja je odbila učešće u razgovorima kojima će posredovati Evropska unija.

Povodom izjave predsednika Srbije da je spreman da lično moderira u dijalogu vladajuće stranke i onog dela opozicije koji smatra da im inostrani posrednici nisu potrebni, oglasio se predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

On je rekao da je zadovoljan što je Aleksandar Vučić prihvatio njihov predlog da baš on, kao predsednik Republike, a ne stranci ili predstavnici republičkih vlasti koje nemaju pun legitimitet, bude posrednik u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

„Uvereni smo da je ovo najbolji odgovor svima onima koji bi da internacionalizuju naše unutrašnjopolitičke probleme, jer nas je iskustvo naučilo da svaki put kada su strani, a pogotovo zapadni arbitri odlučivali o nama, to se obijalo o glavu građanima Srbije i srpskom narodu“, izjavio je Stamatović.

Stamatović veruje da će taj potez predsednika Republike, ispratiti i njegova spremnost da utiče na vladajuću koaliciju da učini, makar optimalni, ustupak u cilju obezbeđivanja ravnopravnih izbornih uslova, a to je, prema stavu njegove stranke, razdvajanje termina održavanja različitih nivoa izbora, otvaranje najuticajnijih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom.

Dodaje i da će, u znak dobre volje zbog ovog poteza predsednika Republike, ZS izaći na predstojeće lokalne izbore u Kosjeriću i Zaječaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare