Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je u Velikim Radincima, gde je obišao rekonstruisani put od tog mesta do Sremske Mitrovice, da će cela Fruška gora biti povezana dobrim putevima i da će odmah krenuti i da se radi put do Rume. Takođe, izjavio je da, iako ne on raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

Predsednik je izjavio da će cela Fruška gora biti povezana dobrim putevima i da će odmah krenuti i da se radi put do Rume.

„Hvala što ste ovde“, rekao Vučić građanima koji su se okupili u velikom broju.

„Žao mi je što ste morali da čekate 50 godina da imate pristojan put. Otac Dušan mi je rekao da vam je potreban i put do Sviloša, Ležimira i još do Rume da napravimo šest kilometara, kako bismo vezali celu Frušku goru i to ćemo odmah da krenemo da radimo“, rekao je Vučić.

Hvala na tome što umete da poštujete to što država može da uradi, poručio je predsednik.

„Ne raspisujem ja izbore, ali biće ih“

Predsednik je izjavio da, iako ne on raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

„Prvo su rekli, nećemo ti dati da raspišeš izbore, pa ja kažem, to je u redu, mnogo ste jaki, pa moram da vas poslušam. Onda kažu: e, sad hoćemo izbore, pa ću im dati. Ali, ne raspisujem ja izbore. Mora da se steknu određeni uslovi, ali pošto vidim da ih žele, dobiće ih. Lako je govoriti loše, umesto da se nešto radi. A, pošto su favoriti, želim im uspeh“, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše negativne analitičke tekstove u pojedinim medijima, on je rekao da „stalno mora postojati neka vrsta hajke“.

„Kurti odbio sastanak u Briselu početkom septembra da bi sproveo svoje pretnje“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je ponuđeno da nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu bude održan 5. ili 6. septembra, ali da je kosovski premijer Aljbin Kurti (Albin) odbio taj datum jer „ima pametnija posla“.

Vučić je za televiziju Pink u Velikim Radincima rekao da ne očekuje lake sastanke sutra sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i američkim kongresmenom Majklom Tarnerom (Michael Turner).

„Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ja sam pristao, ali Kurti ima pametnija posla jer on kupuje vreme za sprovođenje svojih pretnji u delo. U to sam siguran“, rekao je Vučić.

Upitao je koliko je Srba u međuvremenu uhapšeno i ranjeno, koliko je ostalo lekova u srpskim bolnicama, zatim dodao da je donet zakon o eksproprijaciji čija je primena počela, kao i da ističu Kurtijevi rokovi da Srbi napuste prostorije koje koriste.

„Namerno je rekao da neće da dođe na ovaj raniji termin da bi mogao da obavi taj prljavi posao pre nego što se zakaže taj drugi termin“, rekao je Vučić.

Naveo je da je prvi sastanak trebalo da bude 5. ili 6. septembra, a da će sledeći sastanak pokušati da zakažu sredinom meseca.

Vučić o besplatnim udžbenicima: Ne postoji ništa besplatno, sve to plate građani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o inicijativi da đaci u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu, dobiju besplatne udžbenike, da „ne postoji ništa besplatno“ i da to na kraju uvek plate građani.

„Video sam da neki kritikuju što nemamo besplatne udžbenike u Srbiji. Pa što ne hvalite onda (gradonačelnika Beograda Aleksandra) Šapića za besplatne udžbenike“, rekao je Vučić za televiziju Pink u Velikim Radincima, gde je prisustvovao završetku lokalnog puta do Sremske Mitrovice.

Prema njegovim rečima, kada grad, opština ili republika nešto plate, to su platili građani.

„Ovo su takođe platili građani, osim što mi vodimo bolju politiku i imamo više novca, stabilnije javne finansije i možemo to da uradimo“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar