Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da izbori nisu igra, niti je država igračka, zbog čega lista "Srbija ne sme da stane" na izborima 17. decembra mora da pobedi sve ostale liste "ubedljivije nego ikada".

„Sada vidite da su dobili nalog i naređenje da budu svi zajedno i zato tražim da ih pobedimo ubedljivije nego ikada, kako bismo mogli da radimo za Srbiju“, rekao je Vučić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke u beogradskoj Štark areni.

Vučić je pristalicama rekao da lista koja nosi njegovo ime mora da osvoji 50 odsto glasova, „kako bi Srbija imala budućnost“, kao i da su naredne četiri godine najvažnije.

„U nedelju 17. decembra slaviće pristojna, normalna, pobednička Srbija, jer Srbija ne sme da stane“, rekao je on, na skupu kojem je prisustvovao i osnivač SNS Tomislav NIkolić, kao i aktuelni lider stranke Miloš Vučević.

Vučić je kazao da je ponosan, jer je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku.

Jedina smo zemlja u Evropi, dodao je on, koja nije stajala u redu da ispunjava naloge drugih.

Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Kažu nam – niste se uskladili. Pa nije moj posao da se uskladim sa vama, nego sa svojim građanima i Srbija će nastaviti to da čini sa Srbima, Bošnjacima, Mađarima i svima drugima“, poručio je on.

I ne sanjate, dodao je Vučić, kakve smo pritiske izdržali i dobro je da ne znate, jer biste lošije o nekima u svetu mislili.

„Mi treba sve da poštujemo, znamo koliko su veliki i jaki, ali imamo svoje parče zemlje i za nas je ona najlepša i najveća. Ne treba nam ništa tuđe, ali svoje nećemo da damo“, poručio je Vučić i ocenio da je u tome razlika između SNS i nekih prethodnih vlasti.

Šef države je rekao da Vojska Srbije ima korektne odnose sa NATO, ali da to ne znači da smo zaboravili 1999. godinu.

„Hoćemo da budemo vojni neutralni, da sami čuvamo svoje nebo i zemlju“, dodao je Vučić i najavio dodatno jačanje vojske, ne da bi nekog napala, već da bi druge odvratila od Srbije.

Govoreći ponovo o opoziciji i o njihovom dogovoru da se formira tehička vlada, Vučić je poručio da „neće da vladam sa onima koji će da unište Srbiju“.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Za mene nije fotelja sve, već su politika, program i Srbija, neću katanac i nazadovanje Srbije, već njen napredak“, rekao je Vučić.

Baš me briga za fotelju, a njima je fotelja sve, dodao je Vučić i ocenio da opozicija nije ni pitala građane „da li želi njihove tehničare ili sposobnu vladu koja će nešto da radi“.

„Kad ih pitaju za Kosovo, odgovaraju – samo sa srušimo Vučića. Za sankcije – samo da srušimo Vučića. Dobro, srušite Vučića, ali mora narod hleba da jede, da živi, nije sve u tome da vi sednete u fotelju“, naglasio je Vučić.

On je istakao da je 2012. godine, kada je SNS preuzela vlast, na računu države bilo 70 miliona evra, a sada ima pet milijardi.

„Beograd je metropola, sve se dozna. Hvale se „trange-frange“ politikom, da su završili sve i da će sa njima da glasaju i imaju jedan glas više od nas, a čude se zašto mi to ne radimo“, rekao je Vučić.

Mi ćemo da molimo narod za podršku. Ako je ne bude – hvala, izvolite, pokažite koliko ste sopsobni i kako biste zemlju uništili za kratko vreme, dodao je on.

Vučić je naglasio i da će naredna godina biti veoma teška, da će biti mnogo izbora u zemljama u svetu, što će uticati i na nas.

Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Biće, predvideo je on, mnogo pritisaka oko Kosova i Metohije.

Beograd nikada neće okrenuti leđa svom narodu na Kosovu i Metohiji. Setite se slučaja Banjska i kako su svi reagovali. U jednom danu okrenuli su leđa srpskom rodu i optuživali srpskog predsednika i Srbiju, rekao je Vučić i naglasio da su teški trenuci na Kosovu, a biće još teži.

Mi od svog naroda nikada nećemo odustati, nikada im nećemo okrenuti leđa. U najtežim uslovima i okolnostima smo uz njih, nećemo ih se odreći, poručio je Vučić.

On je naveo da se Srbija neće odreći ni svojih ljudi u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, ali se neće mešati u unutrašnja pitanja drugih država.

Govoreći o beogradskim izborima, Vučić je rekao da je zadovoljan radom dosadašnjeg gradonačelnika Aleksandra Šapića, jer nikad nije toliko učinjeno kao tokom njegovog i mandata njegovog prethodnika u glavnom gradu.

Pre nekoliko meseci smo radili istraživanje, pomenuo je Vučić, i Srbija protiv nasilja je bila ispred nas, a mi smo sada pet-šest odsto ispred njih, što nije dovoljno i moramo da ih ubedljivije pobedimo.

Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Neki su se pitali zašto je Toma NIkolić tu. Nigde Toma nije odlazio, uvek je bio tu, kao što ću i ja uvek biti sa vama kad ne budem predsednik Srbije“, poručio je Vučić.

„Mi danas imamo priliku da radimo i menjamo lice Srbije zahvaljujući istorijskoj pobedi Nikolića, kada su građani počeli da veruju u svoju budućnost u svoj zemlji. Na ovom skupu niste čuli nijednu tešku reč o političkim protivnicima“, istakao Vučić, jer je pristojna Srbija zagledana u sebe, hoće da rešava probleme, zagledana je u svoje roditelje i decu.

Pristojna Srbija želi da ide napred, a ne da se vraća u prošlost, u probleme, trvenja i sukoba i u tome se razlikujemo. Hvala za sve ove godine i izvinite građani Srbije, hiljade i hiljade vas koji ste ostali van Arene i pružate podršku listi „Srbija ne sme da stane“, rekao je Vučić.

***

BONUS VIDEO – Predizborni miting liste „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare