Vladimir Dimitrijević Foto: N1

Skupština Srbije završila je današnji rad usvojanjem odluke o prestanku funkcije članovima Republičke izborne komisije iz prethodnog saziva i imenovala nove članove, a za predsednika je ponovo izabran Vladimir Dimitrijević.

Među 17 članova RIK-a je i generalni sekretar skupštine Veljko Odalović, ali i Miladin Kovačević, kao predstavnik Republičkog zavoda za statistiku, koji je takođe bio član i u prethodnom sazivu.

Za sekretara RIK-a imenovan je prethodni generalni sekretar skupštine Srđan Smiljanić, a za zamenika sekretara Branko Marinković.

Smiljanića i Marinkovića poslanici su danas imenovali i za zamenike generalnog sekretara Skupštine Srbije Veljka Odalovića.

U obrazloženju odluke se navodi da su njih dvojica uspešno obavljali funkciju generalnog sekretara, odnosno zamenika generalnog sekretara u prethodnom mandatu, a imenovani su po hitnom postupku kako bi se što pre dovršio proceš konstituisanja organa parlamenta.

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za danas, a raspravom o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima nastaviće u ponedeljak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar