Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije danas počinju Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja, a na dnevnom redu biće Predlog zakona o ministarstvim koji je podnelo 167 narodnih poslanika Poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – za našu decu", a prema tom aktu nova vlada imaće 21 ministarstvo, mešu kojima će biti tri nova.

Novi resori su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Skupština će o predlogu zakona raspravljati po hitnom postupku kako bi nova Vlada mogla da bude izabrana u sredu 28. oktobra 2020. godine.

Skupština će razmatrati i Predlog odluke o prestanku funkcije i imenovanju članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Aleksandar Martinović, i Predlog za imenovanje zamenika generalnog sekretara skupštine, koji je podneo generalni sekretar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare