U zgradi bivšeg rukometaša i člana Srpske napredne stranke Vladimira Mandića za beogradske izbore je prijavljen ogroman broj birača, koji tu ne stanuju. Među njima je i veliki broj funkcionera Republike Srpske, koji ne stanuju u Beogradu, pa samim tim nemaju pravo ni da glasaju na beogradskim izborima. Ovim je počinjeno krivično delo, a potpredsednice beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac i Tijana Šerbula otkrivaju identitet političara iz Republike Srpske koji su učestvovali u ovoj prevari.

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac objavila je imena funkkcionera iz Republike Srpske koji su bili prijavljeni u zgradi bivšeg rukometaša Vladimira Mandića, danas istaknutog člana SNS.

„Vlada Mandić koji je u SNS zadužen za izborne krađe na svom hotelu u Kraljevića Marka broj 9, prijavio je i Marjanović Sretka, predsednika Skupštine opštine u Sokolcu, a znamo da je predsednik opštine Sokolac glasao na Vračaru. Zatim Aleksandar Majdov, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljini. Tu su i Daliborka Milović, poslanica u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Sava Savić predsednik opštinskog odbora Narodnog fronta u Višegradu, Velimir Šekarić iz Tuzle koji je bio kandidat Srpske radikalne stranke u Tuzli. Na spisku je i Zorica Stevanović, po svemu sudeći šef pisarnice u sudu u Zvorniku“, rekla je Gođevac.

„Ovi ljudi ne žive ovde. Oni žive i rade u institucijama druge države i zato nemaju pravo da odlučuju kako će se i šta u Beogradu graditi ili rušiti“, rekla je Tijana Šerbula iz SSP, a zatim Ana Gođevac zaključuje:  

„Zbog sličnih radnji, Vlada Mandić je bio hapen u Republici Srpakoj i Republici Crnoj Gori. Odgovaraće i u Beogradu, gde živi. Ali pre toga biće poništeni pokradeni izbori“, zaključila je Ana Gođevac.

Podsetimo, u Mandićevoj zgradi za beogradske izbore bilo je prijavljeno neverovatnih 154 birača. Za republičke izbore, na istoj adresi, bio je prijavljen 121 birač.

Takođe, uvidom u APR-u na istoj adresi registrovana je i firma Manco Plus d.o.o. čiji je jedini vlasnik Mandić.

Na beogradskim izborima je glasao i predsednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić i time se pohvalio na društvenim mrežama.

„Danas sam glasao na parlamentarnim i gradskim izborima u Republici Srbiji“, pohvalio se ministar iz BiH na društvenim mrežama.

Ko je Vlada Mandić?

Bivši rukometarš, plejboj, ali i poverljivi čovek SNS za prljave poslove, svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva. Sin je Momčila Mandića, svojevremeno tajkuna Radovana Karadžića.

U septembru 2022. godine, policija u Banjaluci ga je uhapsila u naselju Borik, a zajedno sa njim je uhapšen i Adam Šukalo, takođe funkcioner Srpske napredne stranke. Policajci su tada zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresla vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, privela. Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije bilo obrazloženo da li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko krivično delo.

Vlada Mandić je, prema nekim informacijama, između ostalog zadužen i za „poverljive poslove“ SNS-a, među koje spada i rasturanje protesta i mitinga opozicionih stranaka u Srbiji, a svojevremeno je viđan i u Crnoj Gori.

Tokom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću privođen je sa još osam osoba, među kojima je bila i „bezbednosno interesantna osoba“ iz Beograda Dane Šijan.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare