Foto: Printscreen/BN Televizija

Bivši rukometarš, plejboj, ali i poverljivi čovek SNS za prljave poslove, svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva. Sin je Momčila Mandića, u svoje vreme tajkuna Radovana Karadžića.

Policija u Banjaluci uhapsila je sinoć u naselju Borik Vladu Mandića i Adama Šukala, funkcionere Srpske napredne stranke. Policajci su zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresla vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, privela. Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije jasno da li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko krivično delo.

PROČITAJTE JOŠ:

Adam Šukalo je bivši poslanik SNS u Skupštini Srbije, dok je Vlado Mandić bivši rukometaš i takođe istaknuti član vadajuće partije u Srbiji. Obojica usu članovi Glavnog odbora SNS. 

Vlada Mandić je poznat u srpskoj javnosti kao plejboj koji je često menjao devojke, ali bivši rukometaš ima i svoju mračnu stranu. On je optužen da je pomagao u pokušaju ubistva bivšeg vozača njegovog oca Dejana Markovića 2002. godine.

Prema navodima optužnice, Mandić je namamio Dejana Markovića, inače bivšeg vozača njegovog oca Momčila Mandića, na Ušće gde ga je ranio njegov rođak Draženko Mandić.

Apelacioni sud je 2016. godine pravosnažno oslobodio Vladu Mandića za pokušaj ubistva.

Vlada Mandić je, po nekim informacijama, između ostalog zadužen i za „poverljive poslove“ SNS-a, među koje spada i rasturanje protesta i mitinga opozicionih stranaka u Srbiji, a svojevremeno je viđan i u Crnoj Gori. Tokom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću privođen je u sa još osam osoba, među kojima je bila i „bezbednosno interesantna osoba“ iz Beograda Dane Šijan.

Rukometaš je inače sin Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde u Vladi Radovana Karadžića. Stariji Mandić je uhapšen 2003. godine u Budvi i isporučen Bosni i Hercegovini zbog optužbi za organizovani kriminal. Hapšen je i u Srbiji, u akciji „Sablja“ posle ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića.

Osim što je bio ministar, Momčilo Mandić je u ratno vreme postao i uspešan „biznismen“. U njegovom vlasnitšvtu je naftna kompanija „Manko“, nekoliko benzinskih pumpi i drugih firmi čija vrednost je procenjena na više desetina miliona evra.

BONUS VIDEO: Policijska akcija u kojoj je zaplenjeno 50 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare