Foto: Nova.rs

Bilbord koalicije "Zdravo da pobedi" koju predvodi Milan Stamatović iz Čajetine uklonjen je juče u centru Mladenovca po nalogu komunalne inspekcije, samo pola sata posle postavljanja, potvrdio je za Nova.rs vlasnik bilborda Nenad Pavlović.

On kaže da mu nisu jasni potezi komunalne inspekcije, jer ima sve potrebne dozvole za iznajmljivanje bilborda za predizborno oglašavanje i izražava sumnju da je skidanje bilborda politički motivisano.

Nenad Pavlović za portal Nova.rs objašnjava da je bilbord, koji je u njegovom vlasništvu, iznajmila koalicija „Zdravo da pobedi“ na period od mesec dana i da je predizborni plakat postavljen u utorak u popodnevnim satima.

Međutim, kako navodi, pola sata posle postavljanja bilborda, dobio je poziv iz Komunalne inspekcije sa zahtevom da ga ukloni i uz obrazloženje da na tom mestu nije dozvoljeno oglašavanje.

Pavlović smatra da iza uklanjanja bilborda stoji lokalna vlast i da mu nije jasno zbog čega je, kako kaže, bilbord uklonjen „ekspresno“ bez prethodnog upozorenja i ostavljanja mogućnosti za žalbu.

„Ja nisam dobio nikakvo rešenje, niti su mi dali rok da ja sam uklonim bilbord, već su odmah poslali svoju ekipu, koja ga je skinula u roku od 15 minuta. Ovo je bahato ponašanje lokalne vlasti, koja je mimo svih pravila uklonila bilbord. Ja imam sve dozvole za oglašavanje, a te dozvole izdala mi je ta ista opština, koja je sada naredila da se ukloni oglas“, revoltirano priča Pavlović, najavljujući da će protiv nadležnih podneti i prijave.

Pavlović objašnjava da se iznajmljivanjem bilborda bavi od 2009. godine i da je za svake izbore iznajmljivao svoj prostor različitim strankama, ali da do sada nikada nije imao problema. Bilbord sa kog je uklonjen predizborni plakat, nalazi se u centru Mladenovca, u neposrednoj blizini opštine, pa Pavlović sumnja da lokalnoj SNS vlasti smeta da u centru grada bude reklama za neku drugu stranku.

Pavlović je pojasnio da je ovim potezom direktno ugroženo i njegovo poslovanje, jer je iznajmljivanje marketinškog prostora, posao od kog se izdržava njegova porodica i da će zbog toga potražiti pravdu na sudu.

Pavlović je mobilnim telefonom snimio uklanjanje bilborda i ceo snimak objavio na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar