Na kraju protesta, koji je večeras organizovala inicijativa "Kreni - promeni", policajci u civilu su ispred Vlade Srbije legitimisali građane, a kako neki od njih navode pojedinima su slikane i lične karte.

Na pitanje Save Manojlovića iz inicijative „Kreni – promeni“ zašto legitimišu građane koji su mirno protestovali i zašto nisu obezbeđivali skup koji je počeo ispred Predsedništva Srbije i završio ispred Vlade, iako je uredno prijavljen, policajci su rekli da je skup kasno prijavljen i da oni nisu saobraćajci.

Manojlović je od jednog od njih zatražio da pokaže značku, što je on i učinio. Međutim, nakon toga, policajac je od Manojlovića zatražio ličnu kartu, ali je prvo rekao da nema ličnu kartu, a potom naveo da odbija da se predstavi, jer policija nije obezbeđivala skup.

„Mi smo ovde došli, sami smo regulisali saobraćaj“

Nakon kraće rasprave, došlo je još nekoliko policajaca. Kada su upitani zašto su slikali lične karte građanima oni su to demantovali.

Ipak, građani koji su bili na protestu tvrdili su da su videli kako su slikane lične karte i pokazali na policajca koji je to učinio. Međutim policajci su i dalje to negirali, da bi im na kraju poručili da se obrate unutrašnjoj kontroli.

Ipak, na kraju se situacija smirila. Policajci su upisali podatke legitimisanih građana, a zatim im vratili lične karte. Nakon toga demonstranti su se razišli.

Podsetimo, večeras je ispred Predsedništva Srbije inicijativa „Kreni -promeni“ organizovala protest kako bi nastavili svoju borbu protiv Rio Tinta. Okupljeni građani su zatim produžili do Vlade Srbije gde su ispred vrata kompaniji Rio Tinto ostavili kartu  Srbija – Australija u jednom pravcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare