Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je da podržava kompaniju Rio Tinto i da je potrebno organizovati skup podrške toj kompaniji.

U susret protestu koji je planiran u subotu, a koji se širom Srbije organizuje zbog spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu, a za koje se sumnja da se upodobljavaju zbog toga da bi kompanija Rio Tinto mogla lakše da posluje u Srbiji, Đukanović se oglasio sa tvrdnjom da je potrebno organizovati skup podrške ovoj kompaniji.

Pročitajte još...

„A šta mi koji hoćemo Rio Tinto? Evo, ja hoću Rio Tinto. Hoću protest zato što vi ometate da dođe Rio Tinto. Hoćemo protest protiv vas. Što se to nama ne dopušta? Što se mi odmah proglašavamo kao ljudi koji ne žele dobro Srbiji i to medijski tako ‘halabučete’? Evo, hoćemo protest da želimo Rio Tinto u Srbiji“, poručio je Đukanović.

Protesti protiv Rio Tinta u Srbiji, odnosno protiv iskopavanja litijuma, traju već duže vreme, ali su naročito intezivirani u prethodne dve nedelje. Podrška vlasti ovom projektu i više puta je, kako javno, tako tajno iskazana, dok građani s druge strane upozoravaju na istoriju poslovanja ove kompanije i ekološke katastrofe koje je izazvala u brojnim zemljama sveta.

Inače, narodni poslanik Vladimir Đukanović istovremeno se nalazi na nekoliko odgovornih i važnih finkcija.

Predsednik je skupštinskog Odbora za pravosuđe a time je automatski i član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

To, praktično, znači da može da utiče na izbor sudija i tužilaca, i njihovu smenu. Ova činjenica je posebno važna kada se ima u vidu da Đukanović kao advokat brani uzgajivača marihuane Predraga Koluviju pa i kao novinar sa njim radi intervju.

U svemu tome Agencija za sprečavanje korupcije ne vidi ništa problematično. Za nju Đuka nije u sukobu interesa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare