Foto: N1, Ivan Dinić/Nova S

Bivši ministar odbrane i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ušao je u raspravu preko društvene mreže Tviter sa politikologom Mladenom Mrdaljem. Povod njihove rasprave bilo je zalaganje Mrdalja za promenu izbornog sistema, koji je rekao i da bi se SNS neminovno raspao u slučaju da se uvede 250 izbornih jedinica, te da bi nestale i sadašnje stranke opozicije.

“Po sistemu “šta zna dete šta je 100kg”, prokomentarisao je Šutanovac Mrdaljevu tezu, dodajući da “ne kapira zašto nije bio kreativniji pa da predloži neparan broj izbornih jedinica”.

 

“Zamisli posle izbora bude 125:125 i šta onda? Opet sukobi!”, istakao je Šutanovac.

Nakon toga usledio je odgovor politikologa koji je upitao Šutanovca da li je zaboravio Ustav.

“Zato što je to ustavna kategorija, g. Šutanovac. Ako se sećate ustava”, odgovorio mu je Mrdalj, nakon čega se proširila rasprava:

“A ti ne želiš da se menja i Ustav? Ustav je dobar”, upitao ga je Šutanovac, na šta je Mrdalj odgovorio:

“Ustav nije prioritet”.

 

Šutanovcu se odgovor Mrdalja nije dopao, te je poručio svom sagovorniku da ne gubi vreme “na besmislene predloge”.

„Ako smo kod prioriteta, nemoj da gubiš vreme sa besmislenim predlogom koji u Skupštini nikad niko neće predložiti. To sam ti rešio. Šta je dalje”, upitao je on, nakon čega se Mrdalj osvrnuo na vlast koju je činio Šutanovac.

Pročitajte još...

“Rešili ste vi meni mnogo toga vašom bahatom vladavinom koja je dala krila naprednjacima. Ništa vi ne možete da rešite. vas su naprednjaci rešili, a sad neko treba njih. Vi ste tviter eho proslosti ružne, razočaravajuće prošlosti”, poručio mu je Mrdalj.

 

Međutim, tu se rasprava nije završila, te je tako Šutanovac ironično upitao Mrdalja za predlog kako da se pobede naprednjaci.

“O da, kapiram ti ćeš sad da daš predlog kako da se pobedi jer si toliko puta pobedio i naravno da znaš. A čime sam te to ja razočarao, samo bez uopštenih mesta molim”, napisao je Šutanovac, nakon čega je Mrdalj naveo po čemu se seća vlasti DS i Dragana Šutanovca.

“Što ste bili rukovodstvo DS čiju vladvinu pamtim po aferama, korupciji i kabadahiluku lokalnih mocnika. Nemojte vi o pobedama, od vaše pobede se još nismo oporavili”, poručio mu je Mrdalj.

Na razgovora o prošlosti, Šutanovac je prešao na lične teme, te je tako upitao Mrdalja da li je služio vojni rok.

“Nisam siguran da sam za tebe bio deo loše priče, verujem da si dobrovoljno služio vojni rok”, napisao je Šutanovac, na šta mu je Mrdalj odgovorio da su sreli dok je služio vojsku.

 

“Da, dobrovoljno, odbio sam da služim civilno. 15.2.2007 ste prošli na dva metra od mog desnog ramena, ako se dobro sećam da ste bili vi i general Ponoš, dok su mi se smrzavale ruke u vlažnim rukavicama da puska ne bi klizila. Ne žalim se, ponosim se”, poručio mu je Mrdalj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare