probudi se

Gost Jutarnjeg programa "Probudi se" Televizije NOVA S bio je politikolog Mladen Mrdalj, koji je, između ostalog, kazao kako je srpska opozicija smejurija i da ne treba da se pojavljuje nigde, već da sedi kod kuće, a govorio je i o kriminalno-poslovnoj sprezi prethodne vlasti u Crnoj Gori i Beograda.

Mrdalj se osvrnuo na otvaranje kancelarija DFC u beogradu nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

„Svima im je potrebna neka pobeda i odlučili su da pobede tamo gde je moguće. Pošto je status Kosova teško rešiti, odlučili su da pobede oko novca. Tramp je biznismen, on je uveo u politiku to da je sve transakcija, ja tebi, ti meni. S druge strane, Vučiću skače cena na međunarodnom tržištu, sad moraju da ga cene Rusi i Kinezi – ako nećete vi, ja imam s kim. To deluje ok, ali nameće se pitanje šta ako Tramp ne pobedi. Ako ne pobedi, pitanje je da li će išta biti od toga, a Kinezi i Rusi mogu da nas smatraju američkim igračima ovde i da navučemo njihovu omrazu. Oni imaju svoje interese, Kineze zanima širenje Puta svile, a Rusi bi da preko nas bace klipove pod točak Evropske unije. Jasna je razlika Evrope i Amerike oko ovih pitanja, tako da možemo da navučemo omrazu Nemačke. Pipav je teren trasatlantski odnos da bismo mi mogli da budemo dobri i sa Evropom i sa Amerikom“, rekao je gost Nevene Madžarević.

Što se tiče postavljanja Džona Jovanovića na čelo kancelarije DFC u Srbiji, Mrdalj je kazao da je taj čovek samo poreklom Srbin.

„Mislim da je to samo predstava, samo deluje da je Vučić doveo dijasporu u Srbiju. A tako je kupio ko zna koliko još glasova.“

Pročitajte još:

Povodom najave da sutra treba da bude održan drugi sastanak srpske opozicije, ali da su brojna trvenja primetna, Mdralj kaže da sve to deluje loše.

„To je zaista jedna smejurija i nemam reči koliko je to neozbiljno i koliko pokazuju da Vučić može da uživa dok su oni tu. Zaista treba da sede kući i da se ne pojavljuju. Ko god izađe pred narod i kaže da promenimo sistem da narod bira poslanike, a ne stranke – taj može da promeni nešto ovde“, kazao je Mrdalj.

On je istakao i jednu davnu priču iz sela Zablaće kod Čačka.

„Tamo su našli pismo 90 seljaka koji su pisali svom poslaniku – čuješ li ti nas Miladine, izdao si obećanja i mi ćemo sad da te smenimo. Dakle, ljudi u Srbiji su pre 140 godina imali bolji sistem jer su znali ko je odgovoran.“

Mrdalj je komentarisao i poliičku situaciju u Crnoj Gori.

„Demokratski front ili nije dovoljno pametan ili je previše pod uticajem Beograda. Opozicija treba da se obračuna sa kriminalom. Treba da insistiraju na pravnoj državi bez ikakvog srbovanja. Plašim se da iznošenje prljavog veša bivše vlasti mora da se prelije u Srbiju jer ta saradnja je verovatno bila poslovno-kriminalna. Mi ne znamo koliko novca od kriminala dolazi iz Crne Gore u Srbiju. Ako su pak pobednici na izborima u Vučićevoj šaci, oteraće Dritana kod Mila.“

On je dodao i da u Srbiji opoyicija treba da izađe u narod, da kažu ljudima kako da izađu iz ovoga, a ne da objašnjavaju narodu da je Vučić loš, to oni znaju.

„Treba nam referendum – da li ste da se glasa za poslanika ili za partiju“, zaključio je Mrdalj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (4)