Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako se verovalo da će članstvo u istoj stranci, umiriti sukob između zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i predsednika Opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića, to se nije dogodilo. Kratko zatišje u sukobu bivših perjanica Demokratske stranke, nastavljeno je od momenta kad je postalo jasno da Vesić neće biti na listi za beogradske izbore i da će njegov konukrent Šapić preuzeti vodeću ulogu u Beogradu ispred Srpske napredne stranke.

Od ulaska prvog čoveka Novog Beograda u redove najveće stranke u Srbiji, pozicija Gorana Vesića i njegova sudbina u gradskoj upravi konstatno se dovodila u pitanje. Da nisu zaboravili prošlost i šta su jedan o drugom ranije govorili, videlo se odmah po stupanju Šapića na dužnost potpredsednika SNS i njegove izjave da ne vidi Vesića u budućem timu za Beograd, što je podstaklo da zamenika gradonačelnika da ga opomene kako je zaboravio “na lepo ponašanje”. Ubrzo je usledilo zatišje, da bi se sukob ponovo obnovio nakon vesti da je Vučić odlučio da za Vesića zaista nema mesta u timu za Beograd i da će prvi na listi na prestoničkim izborima biti Aleksandar Šapić.

Obračun u šiframa

Najnoviji čin u sukobu na relaciji Vesić – Šapić viđen je u nedelju na televiziji Pink. Zamenik gradonačelnika gostovao je u prilogu, u okviru intervjua koji je za tu televiziju dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom kog je govorio o njihovom zajedničkom studiranju na Pravnom fakultetu. Ovu priliku, Vesić je iskoristio i da istakne da postoje oni koji “zaobilaznim putem dolaze do diploma”.

“Bili su to lepi dani, zaista smo stekli lepo obrazovanje, sa divnim profesorima na fakultetu. Mnogi od tih profesora su danas na visokim funkcijama, a neki su našoj listi. To je dokaz da obrazovanje ne može da se zameni bilo kakvim prečicama”, istakao je Vesić, a potom je reagovao lider naprednjaka koji je istakao da mu se nije dopalo ono što je čuo od svog funkcionera.

“Jedina stvar koja mi se nije dopala u ovome je to što sam shvatio koga je on hteo i da napada. Ali to je Vesić i on ne može da se sudrži od toga. Kad to bude savladao u sebi, onda će biti među najboljima u Srbiji”, prokomentarisao je Vučić.

Pročitajte još...

S druge strane, ni Šapić nije ostajao dužan pa je tako tokom nedavno kritikovao Vesićevu ideju da se Stari savski most prebaci u park kod Ušća, te da gradska vlast nije kvalitetno komunikacirala sa Beograđanima.

“U prethodnom mandatu vlasti u Beogradu bilo je dobrih stvari, ali je bilo i manje dobrih, poput nedostatka kvalitetne komunikacije sa građanima”, napomenuo je on.

Monolog i napad na Šapića

Prema informacijama dnevnog lista “Nova”, na sastanku SNS, pre nego što je odlučeno da će prvi na listi naprednjaka u Beogradu biti Aleksandar Šapić, Goran Vesić se obratio funkcionerima partije kojima je obrazlagao zašto misli da je predsednik Opštine Novi Beograd loše rešenje kao gradonačelnik, iznoseći niz kritika na njegov račun.

“Šapić, koji je prisustvovao tom sastanku, nije regaovao, već samo sa osmehom pratio izlaganje Gorana Vesića”, navodi naš izvor iz SNS i dodaje da je zbog svega morao da interveniše lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Kako je rečeno našem dnevnom listu, Vučić je Vesiću poručio da na takav način može da nastupa do objavljivanja liste za beogradske i parlamentarne izbore, ali da nakon toga mora da prekine sa napadima, sa čim se, kako nam je rečeno, Vesić saglasio.

“Međutim, Vesić je već sutradan iskoristio priliku da na jednoj televiziji napomene da mu je neverovatno da postoje članovi Predsedništva i potpredsednici stranke koji se rečju nisu oglasili zbog toga što Vučiću preti atentat. Nije rekao ime, ali nam je svima u stranci bilo jasno na koga misli”, navodi naš izvor.

BONUS VIDEO: Nova.rs u potrazi za fakultetom na kojem je doktorirao Aleksandar Šapić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare