Foto:Nemanja Jovanović

Za zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, društvena mreža Fejsbuk, po svemu sudeći, služi kao platforma na kojoj prizemnim uvredama omalovažava svoje političke protivnike, ljude iz sveta umetnosti i druge kritičare vlasti. Pored vređanja, na Fejsbuk nalogu koji je opisao kao “zvaničnu stranicu zamenika gradonačelnika Beograda”, Vesić neretko brani Aleksandra Vučića od kritika neistomišljenika i najavljuje njegova gostovanja na televizijama.

Najnovije uvrede iz repertoara zamenika gradonačelnika, upućene su na račun poznatog scenariste i profesora Fakulteta dramskih umetnosti Nebojše Romčevića. Tom prilikom, Vesić je dao sebi za pravo da kao moralni sudija, dovede u pitanje kredibilitet profesora Romčevića.

PROČITAJTE JOŠ...

“Napada vlast, a nije ga sramota da za scenario za seriju, koja se upravo snima, primi pare od te iste vlasti. Toliko o moralu i obrazu Romčevića”, napisao je Vesić povodom kritika koje je na račun naprednjačke vlasti izneo Romčević.

I tu dolazimo do problema – kako Vesić poima stvarnost? Iako se, očigledno, veoma dobro snalazi kad treba vređati neistomišljenike, zamenik gradonačelnika očigledno ima problema da shvati da vlast ne daje “svoj novac”  umetnicima i intelektualcima. Novac pripada građanima Srbije, a sticajem okolnosti Vesić se našao na mestu da upravlja narodnom kasom u Beogradu. Na koji način to radi, verovatno ćemo saznati tek kad ode sa vlasti.

Bezobrazno vređanje Gorana Markovića:

Kritike poznatog i priznatog reditelja zbog izgradnje postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, Vesić nije mogao da prećuti. Pored toga što je pokušao da uvredi Markovića izjavom da je “Nemanjiće predstavio kao uličare”, Vesić je ponovo izneo tezu kako umetnik uzima novac države, a karitikuje Vučića, smatrajući da te dve stvari ne mogu da idu jedna uz drugu.

“Ne davimo Beograd je banda i sekta”

Kad smo već kod priče o Beogradu, najava izgradnje Nacionalnog stadiona iziritirala je predstavnike Inicijative Ne davimo Beograd, koji su upozorili da postoje mnogo bolji načini da se sredstva utroše u prestonici. Oni su tom prilikom predložili da novoizgrađeni stadion ponese ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I tu nastupa Vesić. Kao odani saradnik šefa države, Vesić je na svom Fejsbuk nalogu, u svojstvenom stilu, opisao predstavnike NDMBG kao “bandu i sektu”.

PROČITAJTE JOŠ...

“Izgradnja nacionalnog stadiona je razvojni projekat za Beograd. Na isti način država je šezdesetih godina prošlog veka uložila stotine miliona evra u izgradnju Palate Srbija i zgradu Ušća, kada oko njih nije bilo nijedne zgrade već samo delimično nasuta močvara. Tako je omogućeno da se osvoji novi prostor za razvoj grada i da se izgradi Novi Beograd što se i dogodilo. Da je tada bilo neznalica kao što su ovi miljenici tajkunskih medija verovatno bi napadali tadašnju vladu zašto troši novac i gradi najvažnije javne zgrade tamo gde tada nije bilo ničega”, napisao je Vesić na Fejsbuku.

Branim Vučića do poslednjeg otkucaja na tastaturi

Odbrana Vučića i veličanje njegovog lika i dela, Vesiću je jedan od osnovnih zadataka na društvenim mrežama.

Fb printscreen Goran Vesić

Njegova aktivnost podrazumeva i najave televizijskih gostovanja predsednika Srbije i vređanje svakoga ko se usudi da kaže bilo šta što nije “uz dlaku” lideru Srpske napredne stranke.

Goran Vesić/fb printscreen

I naravno –  Đilas

Čovek koji je poznat po tome što je u jednoj emisiji rekordan broj puta pomenuo Dragana Đilasa, naravno da ne može da propusti priliku da na Fejsbuku ne pomene, s vremena na vreme, lidera Stranke slobode i pravde – naravno uz gomilu uvreda.

 

Fb printscreen Goran Vesić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare