Goran Vesic i Dobrica Veselinovic
Goran Vesić i Dobrica Veselinović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Medija centar Beograd

"Jučerašnjom objavom na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, u svom bahatom i bezobzirnom maniru, gospodin Goran Vesić, umesto da se bavi beskonačnim gradskim problemima, brutalnim neistinama i uvredama želi da skrene pažnju sa činjenice da u gradu Beogradu ništa nije učinjeno da se spreče brojni slučajevi povređivanja i pogibija na gradilištima", izjavio je za portal Nova.rs aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, reagujući tako na niz uvreda koje mu je uputio zamenik gradonačelnika Beograda.

Na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, Vesić je komentarisao Veselinovićevu objavu gde ističe da na gradilištima u Beogradu nema radnika, nazivajući aktivistu NDMBG „sadistom i bolesnikom“.

„Кoliko bolestan moraš da budeš pa da 30. jula u 13.55 sati na 35 stepeni obilaziš gradilište i sadistički se raduješ zato što nema radnika!? Pa nema ih sadisto jer nije humano, a ni dozvoljeno da se radi pod punom opremom na 35 stepeni! Zato se rad raspoređuje u vreme kada nisu takve vrućine, ali ti tada spavaš pa ne možeš da ih snimiš“, napisao je, između ostalog, Vesić.

Колико болестан мораш да будеш па да 30. јула у 13.55 сати на 35 степени обилазиш градилиште и садистички се радујеш…

Posted by Горан Весић on Субота, 01. август 2020.

Komentarišući Vesićevu reakciju, Veselinović je za naš portal istakao da je reč o bahatom i bezobraznom maniru zamenika gradonačelnika, na koji su građani već navikli, ističući da Vesić pokušava da skrene pažnju sa problema sa kojima se prestonica suočava.

„Povodom istupa gospodina Gorana Vesića, na njegovoj zvaničnoj fejsbuk stranici, koji su poslovično preneli svi tabloidi bliski vlasti SNS – a, želimo da javnosti skrenemo pažnju da smo samog početka projekta ukazivali da ova preskupa i nefunkcionalna rekonstrukcija „četiri bulevara“ neće rešiti saobraćajne probleme u Beogradu, niti da će uticati na poboljšanje kvaliteta života građana i građanki našeg grada. Iako je rekonstrukcija trebala da bude završena do kraja 2019. godine, u ovom trenutku kraj radova se ne vidi, a ćak se i na manjim delovima koji su završeni još uvek rade prepravke i modifikacije“, ističe Veselinović, dodajući da u Beogradu ništa nije učinjeno da se spreče brojni slučajevi povređivanja i pogibija radnika na gradilištima.

„Ništa nisu uradili kako bi sprečili kršenja prava brojih radnika od strane firmi bliskih Srpskoj naprednoj stranci, koje na povlašćenim tenderima dobijaju unosne poslove od grada. Stoga, gospodine Vesiću, vidimo se na sudu“, poručio je aktivista Inicijative Ne davimo Beograd.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare