Goran Vesić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao posle sinoćnjih nereda u prestonici.

„Ovo je deo haosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gde ovi “heroji“ ne smeju da odu“, napisao je Vesić.

On je naveo da je „huligane koji su rušili Beograd“ organizovao radikalni desničar Srđan Nogo, a da su inspiratori bili Mlađan Ðorđević i vladika Grigorije.

„Huligane koji su rušili Beograd organizovao je radikalni desničar Srđan Nogo, a inspiratori su bili Ðilasov kum i politički guru Mlađan Ðorđević i njihov lični vladika i „biznismen“ koji se juče proslavio izjavom da bi da sruši hram Svetog Save – vladika Grigorije“, naveo je Vesić.

On kaže da, dok se država bori da sačuva zdravlje i živote građana od korona virusa, ta politička grupacija vodi politiku ultradesničarskog paljenja i rušenja institucija i gradske i državne imovine.

„Siguran sam da su tu poliitku sinoć osudili svi građani normalne i pristojne Srbije za kakvu se borimo“, naveo je Vesić.