Foto: Privatna arhiva

Iako kampanja za izbore još uvek nije blizu početka, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, već se ozbiljno bacio na posao. On je počeo da koristi pokretnu kancelariju čime želi da "približi" svoje ideje građanima, ali još uvek se ne zna čijim novcem to radi, kao i to da li je ova kampanja baš ono što želi vrh SNS.

Već neko vreme provejava ideja da zamenik gradonačelnika Goran Vesić može da nadmaši sebe i prvi put ne postane zamenik. Njegove objave na Fejsbuku, Tiktoku, odavno su prestale da budu smešne i zanimljive i sve više postale ozbiljno upozorenje građanima da bi novi gradonačelnik mogao biti upravo on.

Da je kampanja postala učestalija pokazuju najnovije fotografije sa beogradskih ulica, gde se vidi da je Vesić iznajmio (ili kupio) pokretnu kancelariju, odnosno kamiončić koji mu služi za ličnu promociju.

Na ovom vozilu stoji natpis „pokretna kancelarija Gorana Vesića“, a građani na Tviteru več dele objave koje potvrđuju ove reči.

Osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović prokomentarisao je za Nova.rs ovaj događaj i zapitao se u kakvoj je to kampanji Goran Vesić i sa čijim novcem.

Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ideja da u kampanji obilaze prigradska naselja i sela oko Beograda sa takvim vozilom zapravo je jako dobra. Ali, problem je u sledećem: u kakvoj je zapravo kampanji Goran Vesić i čijim novcem. Naime, izbori još nisu raspisani“, rekao je Jovanović i dodao:

„Prema mojim informacijama, prvi na listi za Beograd SNS-a će biti Aleksandar Šapić. Postavlja se pitanje kako Vesić koristi gradske resurse i žig Beograda za ličnu promociju? To je skandal prve kategorije i zbog toga mora da odgovara. Pritom, radi se o čoveku koji je uzurpirao funkciju gradonačelnika i gradskog menadžera već četvrtu godinu, kršeći Zakon o glavnom gradu i Statut Grada Beograda“, zaključio je Jovanović.

Podsetimo, Nova.rs ranije je objavila da su Aleksandar Šapić, Goran Vesić ili Ana Brnabić prvi kandidati da zauzmu mesto gradonačelnika Beograda. U narednom periodu se očekuje da vrh SNS odluči ko će biti kandidat za prvog čoveka prestonice.

Aleksandar Sapic
Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Samo pre nekoliko meseci delovalo je da to mesto neprikosnoveno drži Aleksandar Šapić, ali u poslednje vreme ozbiljno se nameće bivši gradski menadžer Goran Vesić.

Pored toga što Vesić ima lične ambicije da postane gradonačelnik, poznato je da Šapić i on nisu u najboljim odnosima, te da ukoliko eventualno bivši predsednik opštine Novi Beograd postane gradonačelnik, za Vesića neće biti mesta u organima grada.

Još uvek se ne zna šta će vrh SNS odlučiti, ali sve ono što smo do sada videli, uključujući i pokretnu kancelariju, govore da Vesić nema nameru da zauvek bude zamenik.

Naročito ne Šapiću.

Naš portal kontaktirao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Bonus video: RTS i pokušaj dijaloga vlasti i opozicije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare