Goran Vesić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Izgradnjom tri reni bunara u Vreocima, u šta će biti uložena 84 miliona dinara, lazarevačka vodovodna mreža imaće dodatna 44 litra vode u sekundi, što će značiti da će trenutni kapacitet od 200 litara biti povećan za više od petine, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska radova, prenosi Beoinfo.

Vesić je rekao da je jedan bunar već završen i da je rok za završetak kompletnog posla dva meseca.

„Nakon toga, predstoji izgradnja još jednog bunara i zahvaljujući tim ulaganjima potpuno će se rešiti pitanje vodosnabdevanja u Lazarevcu u onim delovima gde je bilo problema, naročito u letnjim mesecima, a budućnost Lazarevca je svakako priključenje na planiranu fabriku vode ‘Makiš 3′“, ocenio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da će opština nadalje obnavljati mrežu, koja u delovima nije dobra, pa dolazi do propuštanja vode.

On se osvrnuo i na zajednički projekat Vlade Srbije, Beograda i opštine Lazarevac koji se tiče kanalizacije.

„Opština će ovim projektom dobiti dve fabrike za preradu otpadnih voda, jednu u Velikim Crljenima i drugu u Lazarevcu, kao i 119 kilometara kanalizacije“, naveo je Vesić, dodajući da će se u pojedinim selima zbog razuđenosti opštine raditi mali sistemi za preradu otpadnih voda.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da će na taj način kanalizacijom biti pokriveno centralno gradsko jezgro sa 15 mesnih zajednica.

Kanalizaciona mreža preko projekta „Čista Srbija” radi se u deset mesnih zajednica, a najveća investicija je u MZ Veliki Crljeni.

BONUS VIDEO: Građani operzni, Vesiću ne veruju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare