Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tokom večernjeg dela sednice Skupštine Srbije, koja je traje već duže od 12 sati, poklonio je jednoj opozicionoj poslanici knjigu Edvarda Kardelja, a drugom poslaniku je posvetio strip "Alan Ford". Inače, ministar je tokom debate citirao i reči jedne pesme folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović.

Poslanica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković je, govoreći o konverziji zemljišta, ušla u raspravu sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem.

„Ministre, pokušala sam da Vam objasnim, ali ni Vama nije matematika baš najbolja, ja sam je položila kod jednog Šamija i imala sam 9, ne baš desetku. Vi ste rekli da za 94 posto svih lokacija nije plaćena konverzija, nula konverzija, što znači da je ostalih šest posto plaćena konverzija i tih 6 posto je 30 miliona evra“, rekla je poslanica Narodne stranke na sednici Skupštine Srbije.

„Vi ovde uporno ponavljate da je 30 miliona evra zapravo malo za 10-12 godina kako navodite, ali ne govorite da je to šest posto od nečega. Zamislite, to je šest posto od nečega. Stalno pominjete zaključane lokacije, nisu zaključane, sve su odključane. Investitor ima pravo da to stavi u svoje vlasništvo, ali to treba da plati u budžet pa se ovde postavlja pitanje da li on to plaća negde, u nekom džepu“, dodala je ona.

Lipovac Tanasković je istakla da ministar Vesić „obmanjuje građane“.

„Stalno pominjete nešto što nije istina, zaista nije istina. Prestanite da pričate o tome jer nije istina“, poručila je poslanica Narodne stranke.

Ministar Goran Vesić joj je na to odgovorio citirajući reči iz jedne pesme folk pevačice Svetlane Ražnatović Cece.

„Nije da ja Vas ne volim da slušam, nego ste malopre rekli da više nećete da se javljate. Pomisliću da je kao u onoj pesmi da sam za Vas neodoljiv, neumoljiv. Stvarno ne znam šta da Vam kažem“, rekao je Vesić.

Vesić u Skupštini citira Cecinu pesmu: Pomisliću da sam za vas neodoljiv, neumoljiv
Foto: RTS 2/video

Inače, ministar je tokom zasedanja večeras delio i knjige.

Tako je poslanici Dveri Tamari Milenković Kerković poklonio knjigu „Pravci razvoja političkog sistema socijalističkog samoupravljanja“ od Edvarda Kardelja.

„Vi ste se kandidovali da Vam poklonim ovu knjigu Edvarda Kardelja, ovde se priča o revolucijama, da naučite nešto o revolucijama, a ne da se pozivate na revolucije iz tople i udobne poslaničke klupe“, rekao je Vesić, a nakon što je poslanica Dveri prišla da ministru da papire, Vesić joj je uručio Kardeljevu knjigu.

Goran Vesić Foto:Screenshot/RTS

Odmah nakon toga Vesić je poslaniku Milanu Parandiloviću posvetio strip „Alan Ford“.

„Ja se iskreno pitam čime se Vesić bavi? Vadi ovde neke rekvizite, stripove, šta on ima u džepovima? Čime se Vi bavite ministre tokom dana? Ja ozbiljno sumnjam da ste vi ministar i da se lažno predstavljate… Vi ste pravnik za sve, kada neko pomene Beograd, Vi perete ruke kao da nikad niste upravljali gradskom vladom“, rekao je poslanik Parandilović.

Goran Vesić Foto:Screenshot/RTS

Vesić je na ovo Prandiloviću rekao da mu je „pripremio“ strip.

„Za Vas sam pripremio Alana Forda, postoji jedan od junaka i zove se Sir Oliver, to je onaj što stalno vara nešto i pokušava da uradi. Prvo stan od stranke, pa kredit, tako da Vam sleduje Alan Ford“, rekao je Vesić.

Sve o današnjoj sednici Skupštine Srbije čitajte u našem lajv blogu.

***

BONUS VIDEO – Može li ministarka psihijatar da pomogne srpskoj prosveti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar