Dobrica Veselinovic
Dobrica Veselinović Foto:Medija centar Beograd

Branislav Lečić postao je sinoć lider pobunjenog dela Demokratske stranke (DS), koje rukovodstvo stranke, na čelu sa Zoranom Lutovcem, nije priznalo. Sam Lutovac se oglasio i rekao da se nikakvi izbori nisu desili, jer je reč o isključenim članovima. Danas, Udružena opozicija Srbije (UOPS) saopštila je da izražava punu podršku Demokratskoj stranci (DS) i njenom legalnom predsedniku Zoranu Lutovcu. Situaciju u DS, prokomentarisao je i Dobrica Veselinović, aktivista Inicijative Ne davimo Beograd, koji je za naš portal rekao da je celokupna situacija u DS postala mučna.

Veselinović je u izjavi za portal Nova.rs rekao da je atmosfera nasilja, polarizacije i međusobnog podmetanja preovladala unutar stranke.

„Takav ambijent svakako ne doprinosi daljoj demokratizaciji Srbije, kulturi javnog dijaloga i tolerancije“, rekao je naš portal Veselinović.

Podsećamo, Branislav Lečić pobedio je sinoć na izborima u Demokratskoj stranci (DS), na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje. Lečić je rekao da su članovi većinski odlučili da podrže ovu politiku, koju je on samo prezentovao.

„Krajnje je vreme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobeda i najveća uloga, uradiću je onako kako što sam radio na sceni. Uspešno” poručio je Lečić.

Predsednik DS Zoran Lutovac oglasio se juče i rekao da nikakavih izbora u Demokratskoj stranci nema.

„Onaj ko se predstavlja kao kandidat za predsednika DS je isključen iz stranke. Hteli su neformalnim putem, kao što su navikli, u kafićima, da vode politiku u DS, a toga neće biti dok sam ja predsednik“, poručio je Lutovac.

Danas se oglasila i Udružena opozicija Srbije (UOS) i saopštila da izražava punu podršku Demokratskoj stranci (DS) i njenom legalnom predsedniku Zoranu Lutovcu u borbi protiv pokušaja nelegalnog preuzimanja stranke kroz lažne izbore nereprezantivne manjine bivših i sadašnjih članova.

„Sa ovim stavom upoznaćemo i naše partnere u Evropskoj uniji i drugim zemljama, kao i međunarodne institucije koje se bave vladavinom prava. Upozoravamo režim Aleksandra Vučića da prestane sa nezakonitim pritiscima na legalno rukovodstvo DSe na čelu sa Zoranom Lutovcem”, saopštila je Udružena opozicija Srbije.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar