Foto: Printscreen/Twitter/Izbori2020DS

Branislav Lečić pobedio je večeras na izborima u Demokratskoj stranci (DS), na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje.

Lečić je na konferenciji za medije kazao da je ovo bio festival demokratije, te da su svi koji se osećaju kao demokrate mogli da glasaju.

„Ovo je za mene veliki dan, jako sam uzbuđen što se desila jedna suštinska pobeda u Demokratskoj stranci“, rekao je na početku Lečić i pozvao demokrate na ujedinjenje.

Lečić je dodao da su članovi većinski odlučili da podrže ovu politiku, koju je on samo prezentovao.

„Prijavilo se i platilo članarinu negde oko 4.500 ljudi, što je impozantan broj, s obzirom na stanje u stranci i ozbiljan pokazatelj da su članovi zainteresovani da vide DS kao ozbiljan faktor u političkom životu Srbije“, nastavio je Lečić.

On je pozvao da se sve demokrate ujedine i budu zajedno u ovom poduhvatu.

„Krajnje je vreme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobeda i najveća uloga, uradiću je onako kako što sam radio na sceni. Uspešno“ poručio je Lečić.

Lečić je dodao da svaki iskreni demokrata treba da podrži ovu ideju.

„Nema više nikakvog revanšizma, nema više razloga da se bavimo sobom. Vreme je da počnemo da se bavimo građanima”, zaključio je Lečić.

Za potpredsednike stranke danas su izabrani Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Petar Radojčić, Milica Slijepčević i Dragoslav Šumarac, dok je za predsednika pokrajinskog odbora u Vojvodini izabran Milivoje Petrović.

Glasalo se u 105 opštinskih i gradskih odbora, a na biračkom mestu Stari grad došlo je do incidenata.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare