Dragan Đilas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Udružena opozicija Srbije (UOPS) je saopštila da izražava punu podršku Demokratskoj stranci (DS) i "njenom legalnom predsedniku Zoranu Lutovcu u borbi protiv pokušaja nelegalnog preuzimanja stranke kroz lažne izbore nereprezantivne manjine bivših i sadašnjih članova".

Na izborima u DS, koji je organizovao deo demokrata, za predsednika partije je izabran jedini kandidat za tu funkciju – Branislav Lečić. Za drugi deo, koji podržava aktuelnog predsednika Zorana Lutovca, počinje otimanje DS-a u, kako kažu, Vučićevoj režiji.“DS na čelu sa Zoranom Lutovcem je jedan od stubova borbe za normalnu Srbiju, što su dokazali kroz borbu za slobodne i poštene izbore, doslednosti u bojkotu lažnih izbora i doprinosu jedinstva opozicije u borbi protiv štetočinskog režima Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je DS zbog toga „na meti režima Aleksandra Vučića, svih njegovih medija i tabloida“.

Pročitajte još...

„Sa druge strane, svi oni koji rade protiv takve Demokratske stranke i jedinstva opozicije dobijali su njegovu punu podršku. To odlično prepoznaju članovi DS, ali i demokratska javnost“, navodi se u saopštenju.

Udružena opozicija  je saopštila da priznaje „samo legalnog predsednika DS i na legalnim izborima njene izabrane organe“.

„Sa ovim stavom upoznaćemo i naše partnere u Evropskoj uniji i drugim zemljama, kao i međunarodne institucije koje se bave vladavinom prava. Upozoravamo režim Aleksandra Vučića da prestane sa nezakonitim pritiscima na legalno rukovodstvo DSe na čelu sa Zoranom Lutovcem“, saopštila je Udružena opozicija Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare