Veselinović na Zagrebačkom plenumu pozvao na što bližu regionalnu saradnju
Dobrica Veselinović Foto: Ne davimo Beograd

Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd rekao je za N1 da Grad Beograd treba da nadoknadi štetu Beograđanima čiji su domovi i automobili poplavljeni tokom nevremena koje je u utorak pogodilo Beograd.

Veselinović je u Danu uživo na N1 rekao da sve štete koje su nastale prethodnih dana treba da se prijave i da se izvrši pritisak na gradsku vlast, a da će organizacija Ne davimo Beograd postavljati pitanja i slati dopise kako bi se odgovorni kaznili.

Prema Veselinovićevim rečima, u utorak na Beograd nisu pale hiljadugodišnje vode, a nastala situacija je posledica neodgovornosti, nerada gradskih službi i endemske korupcije.

On napominje da se iz skoro svakog izveštaja o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija vidi da je sistem pred pucanjem zbog neplanske gradnje i neodržavanja.

Veselinović upozorava da će se ovakve situacije ponavljati usled intenzivne urbanizacije, mreže koja se neplanski širi i nestanka zelenih površina u gradu.

Organizacija Ministarstvo prostora objavila je na društvneim mrežama mape poroznosti tla iz 2005. i 2016. godine iz kojih se vidi kako se tlo u Beogradu promenilo i postalo neporozno za kišu koja pada.

BONUS VIDEO: Može li Beograd spremnije da dočekuje obilne bujice?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare