Zoran Đorđević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ne bi trebalo da bude iznenađenje da je novi direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, kao jedan "finansista" i član Mense, čovek koji je proračunao da su trudnice oštetile budžet države za osam miliona evra ili da bi vraćanje vojnog roka koštalo 600 miliona evra umesto realnih 90, osmislio "novi kanal komunikacije". Ali ne sa vanzemaljcima, kao što bi se u prvi mah pomislilo, već sa radnicima pošte. I da će taj kanal biti otvoren nekoliko sati svakog meseca...

Nakon što je poprilično čekao novo postavljenje, posle gubitka ministarskog mesta, Zoran Đorđević je nedavno dospeo na čelo Pošte Srbije.

I odmah počeo sa unapređenjem službe.

Aktivno slušanje… 

Bivši ministar se na Instagramu pohvalio da je otvorio „novi kanal komunikacije“.

„Uspešno startovao novi kanal komunikacije direktora sa zaposlenima u Pošti. Današnjim otvaranjem direktne telefonske linije za komunikaciju direktora sa zaposlenima u JP „Pošta Srbije“, u dvočasovnom trajanju, priliku da razgovara sa vršiocem dužnosti direktora Zoranom Đorđevićem i izvršnim direktorima, iskoristilo je čak 66 zaposlenih u Pošti“, piše u Đorđevićevoj objavi.

Prostom računicom, dolazi se do toga da je svaki od zaposlenih koji se javio direktoru, za razgovor dobio u proseku manje od dva minuta. Tačnije, minut i 40 sekundi. Odnosno još manje, jer treba računati vreme za uspostavljanje veze, zvono, pozdrav, predstavljanje…

Čini se, više nego dovoljno da se objasni problem…

U nastavku objave Đorđević je dalje napisao:

„Javljale su se kolege iz svih krajeva Srbije, koje su sa direktorom želele da podele predloge, probleme, nedoumice, ali i da ga upitaju o planovima za reorganizaciju i modernizaciju poslovanja. Zanimala su ih i druga pitanja od značaja za njihov radno-pravni status, zarade, mogućnost napredovanja, vrednovanje radnog učinka“.

Kaže i da ih je aktivno slušao:

„Profesionalno i lično veoma sam zainteresovan za mišljenja, predloge, razmenu ideja sa zaposlenima, posebno za poteškoće sa kojima se suočavaju u obavljanju svakodnevnog posla. Aktivno slušanje i neposredna komunikacija doprinose uspešnijoj organizaciji i poslovanju, a briga o zaposlenima i aktivna podrška, motivisale su nas za uvođenje ovog kanala komunikacije. Zadovoljan sam odzivom zaposlenih, kao i kvalitetnim predlozima koje sam danas imao priliku da čujem”, rekao je direktor Đorđević, po završetku dvočasovne komunikacije za zaposlenima.

„Novi kanal komunikacije“ biće aktivan i u budućnosti.

„Direktni razgovori direktora Đorđevića i izvršnih direktora Preduzeća sa zaposlenima, putem novog kanala komunikacije, od danas postaju praksa u Pošti Srbije, i održavaće se na mesečnom nivou“.

Šta je sve „pobrkao“ Đorđević

Zoran Đorđević, inače je poznat po gafovima.

Ostaće upamćeno kada je objašnjavajući, kao ministar rada, pitanje plata i doprinosa, u jutarnjem programu jedne televizije 2018. godine rekao da je po struci „finansista“.

nestale bebe
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs / Ministar Zoran Đorđević

Ili kad je u u žaru skupštinske rasprave rekao:

„Sve ono… Pa vratićemo se na DS, katastrofalno s*anje…sss stanje koje je tamo zatečeno…“.

U gostovanju u jednoj TV emisiji, ministar je govorio o borcima koji su povređeni u ratovima, samo što im je pomešao delove tela.

„Zakon borački koji ide, oni nisu primaoci socijalne pomoći i ne pripadaju toj kategoriji, ali na neki način su ljudi koji su se borili za ovu zemlju, koji su zbog posledica rata ostali bez određenih genitalija i ne mogu da rade, nesposobni su za rad“, rekao je Đorđević.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Miljenik“ žena

Žene mu neće zaboraviti dve stvari.
Kada je kao ministar rada 8. marta 2018. godine čestitao Dan žena. Izabrao je ni manje ni više sledeće stihove Jovana Dučića:

„Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi, nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše… Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem“.

I druga, kada je govorio o Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je stupio na snagu u julu 2018. godine. Kada je obelodanjeno da po tom zakonu, pojedine porodilje, u vreme kada država propagira borbu protiv bele kuge, dobijaju naknade od neverovatnih 300 dinara mesečno, ministar je izveo neverovanu računicu. Naime, prema njegovoj matematici, u vreme prethodnog zakona, fiktivno zaposlene trudnice oštetile su budžet za osam miliona evra.

Vučić: Kakav genije!

Idemo dalje…
Kao ministar vojni izveo je računicu da bi za vraćanje vojnog roka prve godine bilo potrebno dodatnih 70 milijardi dinara, odnosno oko 600 miliona evra.

Ovom analizom se pozabavio i sam Aleksandar Vučić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„I uzgred, nasmejao sam se, pretpostavljam da je ministar Đorđević dao onu cifru od 700 miliona… Je l’ Đorđević to nekada dao? Kakav genije! To ne bi bilo, ukoliko je tri meseca, ne bi bilo više od 90 miliona, ukoliko je šest meseci – ne bi bilo više od 130 miliona“, rekao je tada Vučić.

Na pitanja novinara da li se naljutio na predsednika države koji ga je nazvao „genijem“, Đorđević je rekao da je to shvatio kao kompliment.

„Na predsednika da se naljutim? Da li ja imam pravo da se naljutim na predsednika? Ja sam to možda shvatio i kao kompliment, s obzirom na to da sam član Mense“, naveo je Đorđević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare