Predstavnici opozicije na konferenciji za novinare saopštili su detalje narednog 20. po redu protesta "Srbija protiv nasilja".

Srđan Milivojević je rekao da se protest održava u subotu, sa početkom u 18 sati.

„Cilj je da stignemo do zgrade RTS do 19.30, kada počinje drugi Dnevnik“, rekao je Milivojević i dodao da se ide poznatom medijskom trasom – ulicama Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom.

„Na protestu će biti govornik Dragoljub Zamurović, poznati fotograf, koji je ovekovečio ne samo ovaj protest. Bio je u Staroj planini, Toplom Dolu…, svuda gde su se građani borili za slobodu“, rekao je poslanik DS.

On je naveo da dolaze do RTS jer su juče RTS-u predali zahteve.

„Oni su vrlo jasni i konkretni. Zahtevamo da medijski servis bude ono što njegovo ime i jeste, da ne bude zabranjena zona za ljude iz opozicije i one koji imaju kritički stav prema Vučiću“, rekao je Milivojević.

On je naveo da se Vučić ponovo pravi da ne razume zahteve građana.

„Razumem čoveka koji toliko toga obećava da više ne zna šta je obećao. Podsećam ga da je 2. jula kazao da kad god opozicija bude tražila raspisivanje izbora i njihovo održavanje, on će istog dana kad primi taj zahtev čim primi takav zahtev to i da uradi. Očigledno se uplašio i nervozan je kada jeftinim spinovima kaže da ne zna šta opozicija traži. Mi zahtevamo momentalno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora i njihovo raspisivanje do kraja godine“, izjavio je Milivojević.

Opozicija je nedavno zatražila vanredne beogradske i parlamentarne izbore, a direktoru RTS-a Dragana Bujoševića predala je dokument sa četiri zahteva.

Među zahtevima protesta koji su istaknuti , nakon dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, su smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Učesnici protesta, čiji su tehnički organizatori stranke iz dela proevropske opozicije, traže i smenu svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da „promovišu nasilje“, kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar