"Prihvatam deo odgovornosti za ono što je počelo da se gradi na Savskom nasipu. Nisam imao dovoljno informacija o tome, što me, naravno, ne abolira. Mi garantujemo da ćemo, kad se promeni vlast u Beogradu, srušiti nelegalne objekte", rekao je predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik prestonice, Dragan Đilas.

Konferenciju možete pratiti uživo na ovom linku.

„Odbornička grupa Saveza za Srbiju i tadašnji njen predsedavajući, Nikola Jovanović, uputili su dopis nadležnima u gradu da se poruše ovi objekti. Što se tiče SSP, mi garantujemo da ćemo, nakon promene vlasti u Beogradu, sprovesti sve što zakon predviđa –  da objekti ne mogu da se nalaze na ovim lokacijama, jer ugrožavaju odbranu Beograda od poplava i vodoizvorišta. Zato će svi objekti biti srušeni“, istakao je on, dodajući da ne može da postoji razlika u građanima.

Pročitajte još...

„Nema nikog jačeg od države i ona mora da sprovodi zakone. Ne može da postoji razlika među građanima i zakon mora da važi za sve jednako. Mi ćemo to uraditi“, poručio je on.

Neću biti gradonačenik

Na pitanje s koje pozicije će on uticati na to da se sruše nelegalni objekti, Đilas je rekao da on to svakako neće učiniti s pozicije gradonačelnika, jer kako kaže, ne planira da bude na tom mestu.

„Neću biti gradonačelnik, ali ova stranka i ovi ljudi će biti vlast sutra u ovom gradu, zajedno sa drugim strankama i organizacijama koje su spremne da od Beograda napravimo ono što zaslužuje“, naveo je on.

Oliver Ilić iz neformalnog udruženja “Savski nasip”, rekao je da je nepoštovanje struke i zakona dovelo do podizanja nelegalnih objekata.

“Zahvaljujući nepoštovanju struke i zakona, ovde su protivpravno izgrađeni objekti. Zbog toga što su ti objekti izgrađeni na vodoizvorištu prestonice, ugroženi su životi i imovina ogromnog broja ljudi. Naši vrhunski stručnjaci su upozorili da ovakvo nepoštovanje zakona na Savskom nasipu preti da uruši u roku od samo nekoliko sati kompletnu zaštitu Beograda. Nama preti katastrofa – da ostanemo bez vode za piće i budemo potopljeni. Ohrabruje nas što je Stranka slobode i pravde prepoznala ovaj problem. Pod hitno je potrebno skloniti nelegalne objekte koji su ovde podignuti”, poručio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare