Postavljanje nove ograde ispred Skupštine Srbije, ograda, Skupština Srbije
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Skupštini Srbije nešto posle 13 časova počeo je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca na kojem učestvuju i urednici javnih servisa Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

U ime RTS-a u parlament su došli Nenad Lj. Stefanović i Zoran Stanojević, a ispred RTV-a su tu Nenad Čaćić i Željka Petrović.

Sa njima će danas razgovarati predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačcić, funkcioneri SNS-a Vladimir Orlić i Dejan Ðurđević, kao i predstavnici opozicije lider Dveri Boško Obradović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, predstavnik DSS Dejan Šulkić.

Tu su i predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević i zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

Tema medija je najvažnija za predstavnike opozicije, pa su zato prethodni sastanak, na kojem je dogovoreno prisustvo urednika javnih servisa, ocenili kao konstruktivan.

Tada je navedeno i da je važno da se ravnopravan medijski tretman dobije, ne samo u toku kampanje, već najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora.

Teme o kojima se razgovara u Skupštini Srbije tiču se medija, izbornih procedura, finansiranja političkih aktivnosti, funkcionerske kampanje, a tu je i pitanje izbornog dana, kontrole izbornog procesa, u smislu sprečavanja određenih manipulacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar