Vladimir Bilčik Foto: multimedia.europarl.europa.eu

Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da su posrednici Evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i on spremni da dođu u Srbiju i nastave sastanke u okviru Međupartijskog dijaloga čim to dozvoli zdravstvena situacija. Kako je istakao to bi se moglo desiti sledećeg meseca, kao što je Nova.rs već pisala.

„Znamo da je vreme od velike važnosti i radimo sve što možemo kako bismo dobili dozvolu da doputujemo u Beograd sledećeg meseca“, rekao je Bilčik za Tanjug.

Dodaje da se u ovom trenutku preko video konfrencija nastavljaju razgovori posrednika EP i različitih sagovornika uključenih u Međupartijski dijalog u Srbiji.

„Prvo smo razgovarali s parlamentracima i drugim političkim akterima, a sada smo u razgovorima s predstavnicima civilnog društva i radnim grupama zaduženim za popravaljnje izbornih uslova“, navodi Bilčik.

On za Tanjug najvljuje da će ove nedelje razgovarati i s vladinoim Radnom grupom zaduženom za koordinaciju s Kancelarijom OEBS-a zaduženom za demokratkse institucije i ljudska prava (ODIHR) koja nadgleda sporovođenje izbora i daje preporuke za ispravanje nedostattaka u izbornom procesu.

Podsetimo Nova.rs je krajem maja pisala da bi dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, po svemu sudeći mogao bi da počne u julu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar