Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Upravni sud odbacio je žalbu Koalicije Albanaca doline na rešenje Republičke izborne komisije, što znači da će biti ponovljeni izbori na biračkom mestu u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac. Reč je o ponavljanju izbora za narodne poslanike.

Kada će biti meštani Velikog Trnovca, gde pravo glasa ima 1.080 birača, izaći ponovo na glasanje, odlučiće RIK.

Podsetimo, 28. aprila takođe su bili ponovljeni izbori na tom biračkom mestu, ali su posmatrači zabeležili veliki broj nepravilnosti. Viđen je veliki broj slučajeva glasanja bez utvrđivanja identiteta, uz pojave koje izazivaju sumnju da je došlo do glasanja sa tuđim ličnim kartama, slučajevi kolektivnog glasanja, pokušaji da glasaju lica koja se ne nalaze u biračkom spisku, kao i slučajevi da iste osobe glasaju više puta…

Pojedini birači nisu mogli da glasaju, jer su se nečiji potpisi našli na njihovim mestima u izvodu iz biračkog spiska. Bilo je i prekidanja glasanja na 26 minuta.

Prema rezultatima sa tih ponovljenih izbora, Koalicija Albanaca doline na čelu sa Šaipom Kamberijem ušla bi u parlament, a bez jednog mandata ostala bi Socijalistička partija Srbije.

Međutim, na tok izbornog procesa žalila se Socijalistička partija Srbije, koja je protiv članova biračkog odbora podnela i krivičnu prijavu.

BONUS VIDEO Danica Vučenić o hodu Srbije po ivici i rezultatu tronedeljnih izbora u BG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar