Foto: Zoran Lončarević

Udružena opozicija Srbije (UOPS) poziva građane Beograda i Srbije da dostojanstveno, kao što Oliver Ivanović zaslužuje, obeležimo 1.000 dana od njegovog ubistva paljenjem 1.000 sveća za Olivera u ponedeljak, 12.oktobra u 19,00 časova ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

„U ponedeljak će se navršiti 1.000 dana od kada je mučki ubijen Oliver Ivanović, lider opozicione stranke Građanska inicijativa „Sloboda, demokratija, pravda“. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, a do današnjeg dana niko nije osuđen za to ubistvo, a neki od osumnjičenih slobodno se šetaju Beogradom i visoko su u vrhu režima“. Naročito pri odlučivanju o pitanjima koja se tiču Srba na Kosovu i Metohiji“, saopštio je UOS.

Kako navode, poznato je da je pre ubistva Oliver Ivanović od funkcionera SNS-a označen kao „izdajica“, a da je režimska televizija „Pink“ emitovala spot o njemu, u kojem je medijski prezentovana ta ocena.

„Za spot kroz koji je izvršen medijski linč i pripremljena likvidacija još uvek se ne zna ko je autor, a ko njegov naručilac. Ova televizija još uvek ima nacionalnu frekvenciju, koja je morala biti oduzeta samo iz tog razloga. Ta režimska televizija i danas iz dana u dan primenjuje isti recept medijskog linča ljudi i nakon Oliverovog ubistva. Iako je državni vrh obećao brzu i efikasnu istragu ispostavilo se da je i to samo jedna od izgovorenih obmana i neistina kojima godinama obasipaju građane Srbije“, piše u saopštenju UOS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare