Foto: Medija centar Beograd

Sama činjenica da Irena Vujović, funkcionerka SNS i bliska saradnica Aleksandra Vučića, nije ponovo izabrana na mesto predsednice Opštine Savski venac po mnogima je signal da joj sledi unapređenje.

Unazad četiri godine, gotovo pred svake izbore, u javnosti se spekuliše na koju poziciju bi mogla da ode sada već bivša predsednica Opštine Savski venac. Uživa veliko poverenje predsednika Aleksandra Vučića, a dobro se kotira i u Srpskoj naprednoj stranci, gde uživa veliku podršku stranačkih kolega.

U redove naprednjaka ušla je 2008, bila je članica Glavnog odbora, da bi članica Predsedništva partije postala pre četiri godine.

Uoči prethodnih beogradskih izbora spekulisalo se da je Vujović možda i najozbiljniji kandidat za gradonačelnika Beograda. Ona je listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ bila visoko postavljena, a uprkos pohvalama na njen račun i od samog lidera SNS, nije izabrana na tu funkciju.

Međutim, trenutni razvoj događaja ide u njenu korist, a u javnosti se već mesecima spekuliše na koju bi poziciju mogla da ode.

Mediji su u nekoliko navrata pominjali da će zameniti Gorana Trivana na poziciji ministra životne sredine. Pričalo se da bi moglo da joj pripadne i mesto ministarke bez portfelja zadužene za podsticaj nataliteta, što je funkcija koju trenutno obavlja Slavica Đukić Dejanović.

„Naslućuje se unapređenje Vujović“

Međutim, otkako su krenule krenule priče da će zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dobiti neku funkciju u budućoj vladi, spekuliše se da bi upravo Vujović mogla da dođe na njegovo mesto.

Predrag Lacmanović iz agencije Faktor plus navodi za Nova.rs da se može naslutiti da će Irena Vujović biti izabrana na neku višu poziciju u odnosu na onu koju je do skoro obavljala.

Foto: N1

„To što nije ponovo izabrana za predsednicu Opštine Savski venac jeste sigurno neki signal. Ona iza sebe nema nikakvih skandala, a sa druge strane je član SNS i čovek od poverenja Aleksandra Vučića“, kaže Lacmanović.

On navodi da ne može da prognozira na koju funkciju bi Vujović mogla da bude postavljena, ali da bi strateški dobra odluka bila da dođe na Vesićevo mesto.

„Sve zbog njegovog rejtinga. Nismo ga merili, ali se može naslutiti da ne uživa simpatije većine Beograđana. Čak i kad uradi nešto dobro, to bude kritikovano“, dodaje Lacmanović.

Irena Vujović ranija je bila i narodna poslanica, ali ni rad u gradskoj upravi nije joj stran. U maju 2014. imenovana je za pomoćnicu gradonačelnika Beograda Siniše Malog zaduženu za društvene delatnosti. Ubrzo je podnela ostavku na mesto poslanice, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ne može istovremeno da obavlja obe funkcije. U junu 2016. izabrana je za predsednicu opštine Savski venac, nakon čega je napustila funkciju pomoćnice gradonačelnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare