Irena Vujović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Predsednica Opštinske organizacije Stranke slobode i pravde (SSP) Savski venac Nina Umićević izjavila je danas da ta stranka neće odustati od zahteva za "istragu u najmanju ruku sumnjivih poslova" koji su rađeni za vreme mandata nekadašnje predsednice te opštine, danas ministarake za zaštitu životne sredine Irene Vujović.

„U periodu od 2016. do 2020. kada je aktuelna ministarka Irena Vujović bila predsednica opštine gotovo svi poslovi rekonstrukcije, adaptacije postojećih objekata i drugi građevinski radovi dodeljivani su firmi ‘Biljur&ALP Complete’ čiji je vlasnik izvesni Ariton Nikolić. Taj dobar kontakt se nastavio i kada je ona avanzovala na mesto ministra“, navodi u saopštenju čelnica SSP Savskog venca.

Ona je navela da je Ariton Nikolić bio prvo preduzetnik, a potom osnovao firmu pod imenom „ALP Complete“.

„Jedan od dokaza da je ova firma favorit vlastima jeste činjenica da je načelnica za javne nabavke Ivana Jokić potpisila ugovor o rekonstrukciji objekta u Ulici kneza Miloša 69 i 47 sa pomenutom firmom samo dva meseca nakon njenog osnivanja“, navodi Umićević.

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde Savski venac će, nako je naajavljeno u saopštenju, narednih dana objaviti još podataka o tome koje sve poslove je dobila „omiljena firma Irene Vujović i Srpske napredne stranke na Savskom vencu“, a potom će zbog navedenih činjenica tražiti od načelnice za javne nabavke da dostave sve ugovore koje su potpisali sa tom firmom.

BONUS VIDEO: Mila Popović (SSP) o kritikama trase metroa pred sednicu Skupštine grada Beograda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar