Foto:Vesna Lalić

U resoru zaštite životne sredine glavnu reč ubuduće će imati Irena Vujović, a sudeći prema kvalitetu vazduha poslednjih dana u Beogradu, ali i u mnogim drugim gradovima Srbije - imaće poprilično posla. Vode i da ne spominjemo...

Ko je nova ministarka?

Jedna je od 11 žena u novoj Vladi Srbije. Rođena je 3. aprila 1983. godine. Osnovne i master studije završila je na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu. Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine. Bila je članica Glavnog odbora, dok je članica Predsedništva SNS postala u maju 2016. Tada je izjavila da je upravo tog trenutka najsrećnija i da joj je ova funkcija najveće priznanje za dotadašnji rad.

Poslanica u Skupštini Srbije bila je u dva mandata, 2012. i 2014. godine. Zatim je u maju 2014. imenovana za pomoćnicu gradonačelnika Beograda Siniše Malog. U junu 2016. izabrana je za predsednicu opštine Savski venac i napušta funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda.

Goran Vesic i Irena Vujovic foto beoinfo
Foto: Beoinfo

Na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda u martu 2018. godine bila je na listi kandidata Srpske napredne stranke. Pominjala se kao favorit naprednjaka za budućeg gradonačelnika Beograda, pored Gorana Vesića. Očigledno je već tada bila viđena za neke veće funkcije.

Vučićeva osoba od poverenja

Važi za osobu od velikog poverenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U jednom intervjuu je rekla da joj je on politički idol „jer je pokazao znanje, spremnost i hrabrost u želji da reformiše Srbiju“.

„Aleksandar Vučić je čovek ogromne snage, volje, hrabrosti, neustrašivi vizionar i borac. Od njega sam naučila sve što me danas čini ponosnim članom Predsedništva naše stranke i predsednicom opštine Savski venac. Naučila sam da je odgovornost prema ljudima i zemlji veća od svakog pojedinca, da je ogroman rad jedini put kojim se postižu ciljevi, da moramo da imamo velike snove dok sa obe noge čvrsto stojimo na zemlji, da su rezultati važni, ali novi planovi još važniji. Zahvalna sam mu na svemu što sam danas – ostvarena, odgovorna, hrabra žena u politici i u životu“, rekla je o Vučiću.

Reči hvale imala je i za Sinišu Malog za kojeg je rradila dok je bio na funkciji gradonačelnika Beograda:

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Gradonačelnik Beograda je čovek koji vrednuje timski rad i ponosi se rezultatima svog tima. Uvek sam to cenila kod njega, kao i to što manje priča a više radi. Zbog svega toga sam i ja ponosna, i na njega, i na rezultate koji su timski ostvareni. Beograd je zaista postao metropola.

O fizičkom izgledu 

Slovi za jednu od najlepših srpskih političarki. U razgovorima za medije otkrila je i da je velika gurmanka, da voli testeninu i italijansku hranu, ali da nije ljubiteljka slatkiša, da najviše novca daje na crne džempere i crne majice, te da se „trudi da ima lepe cipele i lepu torbu“.

Na pohvale o fizičkom izgledu i pitanje koliko je on danas važan za uspešnu ženu, Vujović je ovako odgovorila:

„Iako nije presudan, spoljašnji izgled za mene je pre svega pitanje urednosti, potom i umerenost koja se ogleda u prikladnom odabiru garderobe, frizure i šminke. Nijedna žena ne bi trebalo da ga zanemari, a baš u vezi sa pojmom uspešna žena moram reći da su za mene sve žene uspešne – i one koje su se odlučile da grade karijeru i one koje su najjači oslonac svojih porodica, i sve one vredne, hrabre, odlučne žene koje rade na poboljšanju svog života, života svojih najbližih, kao i uže i šire zajednice. Dakle, fizički izgled je samo segment nečeg mnogo složenijeg“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare