Foto: Promo

Predsednik Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Anđelković izjavio je danas da je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavom da "zagađenost postoji decenijama, ali se o tome ranije nije govorilo" pokazala "elementarno odsustvo znanja" u oblasti kojom upravlja "na nesreću građana".

„Neznanje izbija iz svake naučene fraze koju Irena Vujović izgovori. Ona ponavlja reči ministara Branislava Nedimovića i Zorane Mihajlović. Gradjanima nije potreban ministar koji ponavlja reči svojih kolega i ubedjuje ih da su to argumenti, nego neko ko je stručan i ima političku snagu da se izbori za bolje uslove životne sredine“, naveo je Andjelković u pisanoj izjavi.

Anđelković je istakao da Irena Vujović „nema ni snagu ni znanje, niti bilo kakav autoritet da o bilo čemu odlučuje“.

„Irena Vujović je marioneta pogodna za klimanje glavom“, rekao je Andjelković, koji je doktor biotehničkih nauka i asistent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

On je dodao da je stanje životne sredine vidljivo svakom gradjaninu koji otvori prozor ili izadje na ulicu.

„Danima gledamo vazduh koji dišemo, reke su fekalni kolektori, investitori otimaju izvore i potoke, a Irena Vujović se pravi nemušta“, dodao je Anđelković.

Prema njegovim rečima „dok se u okolini Loznice uveliko otkupljuju kuće i njive zarad otvaranja rudnika litijuma, ministarka čeka studiju da bi saznala hoće li biti štetnog uticaja na životnu sredinu“.

„Ne pada joj na pamet da pogleda praksu drugih država koje su eksploatisale ili sada eksploatišu litijum, i nada se referendumu koji će ‘Nedimović organizovati’, a glasove će verovatno brojati zajedno“, dodao je Anđelković.

BONUS VIDEO Pulmolog o zagađenju vazduha u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare