Luka Petrović Foto:Milica Vučković/FoNet; :printscreen/youtube/SNS Beograd/emisijea Za Beograd, Svet + INFO televizija

Na dan kad je pukla cev u sveže rekonstruisanoj Ulici kraljice Marije u Beogradu, na mesto gradskog sekretara za investicije ponovo je izabran Luka Petrović, funkcioner SNS. Upravo je Petrović bio zadužen za rekonstrukciju poplavljene ulice u koju je, zajedno sa okolnim bulevarima, uloženo oko 20 miliona evra. Blizak je lideru stranke Aleksandru Vučiću, a bio je i kandidat za funkciju predsednika beogradskog odbora SNS, koju je prethodno obavljao Nebojša Stefanović.

Luka Petrović jedan je od naprednjaka koji verno slede svoga lidera Aleksandra Vučića. I u prethodnoj gradskoj vlasti, takođe je bio na funkciji sekretara za investicije i praktično je rukovodio rekonstrukcijom Ulice kraljice Marije.

Pročitajte još...

I baš u toj ulici dogodila se havarija zbog pucanja vodovodne cevi. Voda je odnela asfalt, ispucala su parking mesta, jedan automobil je propao, a stanari tog dela grada satima nisu imali vodu.

Procena je da je rekonstrukcija poteza od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška koštala čak 20 miliona evra.

Loše i skupo obavljen posao, međutim, nisu bili prepreka da Petrović bude ponovo izabran na mesto sekretara za investicije.

U javnosti se spekuliše da je je upravo on odbio zahtev Vodovoda da bude rekonstruisana cev u toj ulici, ali je Petrović to odbio. Portal Nova.rs upitao ga je da li su ovi navodi tačni, ali odgovor do objave ovog teksta nismo dobili.

Foto: Nova.rs

Iako je malo poznat širokoj javnosti, važi za čoveka od poverenja Aleksandra Vučića. Njegovo ime pominjalo se u kontekstu naslednika Nebojše Stefanovića, na mestu prvog čoveka beogradskog odbora SNS. Ipak, na tu poziciju niko nije izabran, već je za koordinatora postavljena Ana Brnabić.

Pročitajte još...

Petrović je vodio opštinski odbor naprednjaka na Starom Gradu, a bio je i direktor Agencije za investicije i stanovanje pri Gradu Beogradu.

Као čovek od Vučićevog poverenja dobio je zadatak koordinacije naprednjaka u Istočnoj Srbiji, a izabran je i u Predsedništvo SNS.

Nije zaostajao ni u odbrani svog stranačkog vođe. Nakon izbijanja afere prisluškivanja, za koju u obrazloženjima naprednjački odbori direktno krive Nebojšu Stefanovića, tim povodom se oglasio i Petrović.

„… Ovo je pokušaj državnog udara. Zato pozivam nadležne državne organe da pošalju jasnu poruku svima da sa državom nema igranja, da je država u stanju da zaštiti našeg predsednika i da se jasno utvrdi ko stoji iza ovoga“, rekao je početkom godine koordinator SNS za Istočnu Srbiju.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić i uporno odbijanje odgovora novinarki Nove S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar