Foto: Nemanja Jovanović, Dragan Mujan/Nova.rs/stari-grad.sns.org.rs

U Beogradu je ranije danas došlo do havarije u Kraljice Marije, sveže rekonstruisanoj ulici, zbog čega je na tom mestu gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao na odgovornost. Istovremeno, dosadašnji sekretar za investicije Luka Petrović, koji je bio angažovan na ovoj rekonstrukciji, nagrađen je danas još jednim mandatom i to upravo na predlog Aleksandra Šapića, saznaje Nova.rs.

Nakon što je ovaj deo Beograda bio poplavljen zbog pucanja cevi u Kraljice Marije, čija rekonstrukcija je probila mnogobrojne rokove, na mestu akcidenta pojavio se i novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapića koji je kritikovao prethodnu vlast zbog ovoga, a u svojoj izjavi je aludirao i na sada već bivšeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Neću da bežim od odgovornosti, ali neću više ni da dozvoljavam da se pravimo ludi. I da to što se neko slika sa lemurom na glavi, što ide deli knjige, piše pesme, vozi se u prikolici… Pa što nisi promenio cev? Cveće-proleće, sve je divno i sjajno, a nije ništa divno i sjajno. Ovde nije ništa divno i sjajno“, rekao je Šapić novinarima na mestu havarije.

I dok je pozivao na odgovornost i prozivao bivšu vlast zbog ove havarije, Šapić je odlučio da nagradi upravo osobu koja je u toj prethodnoj vlasti SNS-a bila angažovana na rekonstrukciji ove ulice, a to je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Foto: Nova S/Video

Petrović je na Šapićev predlog na sednici Gradskog veća dobio novi mandat kao gradski sekretar za investicije.

Inače, Petrović je još 3. aprila 2019. godine najavio radove na rekonstrukciji i uređenju saobraćajnica u centralnoj gradskoj zoni – „četiri bulevara“, projekat koji je kod Beograđana postao sinonim za kašnjenje i probijanje brojnih rokova.

Podsećanja radi, Nova.rs je još prošle godine pisala o naprednjaku Petroviću, nakon što je Nebojša Stefanović sklonjen sa čela beogradskog odbora SNS-a.

Naprednjak Luka Petrović, član Predsedništva SNS-a, vodio je opštinski odbor naprednjaka na Starom Gradu, a bio je i direktor Agencije za investicije i stanovanje pri Gradu Beogradu.

Luka Petrović. Foto: stari-grad.sns.org.rs

Petrović važi za čoveka od poverenja lidera SNS Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO – Aleksandar Šapić i uporno odbijanje odgovora novinarki Nove S

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare