Dejan Pantić Foto: Kosovo Online

Policajac Dejan Pantić, koji je 10. decembra uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje i koji je do danas u pritvoru, biće pušten da se brani sa slobode, saznaje "Blic".

Pantić će najpre biti upućen u bolnicu, gde će biti kontrolisano njegovo opšte stanje, s obzirom na to da je na Jarinju, u bazi Kosovske policije, proveo gotovo tri nedelje.

Puštanje Dejana Pantića prvi je zhtev Srba sa severa Kosova i Metohije koji su u znak protesta na nekoliko mesta podigli barikade, na kojima se nalaze do danas, piše Blic.

Zahtev za puštanje Pantića javno je uputio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sve vreme u kontaktu sa Pantićevom suprugom Suzanom Pantić.

Kako „Blic“ saznaje, ova vest dolazi nakon razgovora Vučića sa evropskim i američkim predstavnicima koji su trajali tokom cele noći.

Ova pobeda Srbije mogla bi da probudi nade da se ovaj deo kosovske krize, koji traje gotovo 20 dana, polako bliži kraju, s obzirom na to da je puštanje uhapšenih policajaca jedan od zahteva Srba sa KiM.

Dejan Pantić bio je pripadnik Kosovske policije angažovan u Kosovskoj Mitrovici, koju je napustio početkom novembra kada su se Srbi povukli iz prištinskih institucija.

Bonus video: Ko kontroliše barikade na severu Kosova i Metohije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar