Foto: Nova.rs

Na današnjoj, konsititutivnoj sednici Skupštine grada Pančeva, formirana je nova gradska vlast. Za gradonačelnika izabran je Aleksandar Stevanović, dosadašnji direktor JKP Higijena, za zamenicu gradonačelnika Dragana Kuprešanin, a kao i do sada predsednik Skupštine biće Tigran Kiš.

U novom Gradskom veću Pančeva biće nekoliko lica iz prethodnog saziva  – Milenko Čučković je član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, Katarina Banjai je zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, mr Tatjana Božić je zadužena za obrazovanje, Predrag Živković za stambeno-komunalni resor i saobraćaj.

Nova lica u veću su Vladislava Maksimović koja će biti zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, Marija Jević za kulturu i omladinu i Žarko Dakić za lokalnu samoupravu i informacione tehnologije. Dakle, novina je da Pančevo neće imati većnika za zdravstvo, a novi resor je resor lokalne samouprave i informacionih tehnologija.

Odbornicima se nakon glasanja obratio novi gradonačelnik Stevanović koji je rekao da mu je čast da vodi grad u naredne četiri godine, da je pred velika odgovornost i da će on ukazano poverenje znati kako da vrati.

„Očekujem bolje rezultate u svim sektorima i insistiraću da budemo otvoreni ka građanima, sa kojima ćemo unaprediti komunikaciju jer je njihovo mišljenje za nas najvažnije, kazao je Stevanović

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar