Marinkova Bara Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Video na kojem se čuje kako Goran Vesić obećava porodici Mitrović iz Marinkove Bare 2.000 evra privukao je veliku pažnju javnosti. Tragom ove priče, naša ekipa posetila je ovaj deo Beograda ali meštani kažu da niti znanju ko je Neđa, niti da su viđali porodicu Mitrović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prošle nedelje je bio u poseti Marinkovoj Bari, gde ga je „spontano“ ugostila porodica Mitrović.

Vesić je porazgovarao sa najstarijim među njima, a na snimku koji je privukao pažnju javnosti čuje se kako Vesić obećava da će im „Neđa“ pomoći i doneti 2.000 evra.

Marinkova Bara
Marinkova Bara Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Njihov sin Dejan prvak je Srbije u boksu, a njegov brat Antonio osvojio je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u boksu. Ova dvojica momaka nam poručuju: trudite se da budete najbolji u svemu što radite, bez obzira na to gde živite. Ne dozvolite da neko obezvređuje vaš trud zbog toga ne što živite u krugu dvojke. Zajedno smo najjači. Zajedno možemo sve“, objavljeno je jutjub kanalu Gorana Vesića.

Mitrović ga je zamolio da mu Vesić izađe u susret i da mu pomogne sa 2.000 evra, na šta je Vesić rekao da nema problema. Tragom ove priče, ekipa našeg portala posetila je Marinkovu Baru kako bi smo upitali Mitroviće da li im je stigao novac, tj da li je Neđo doneo. Mitroviće je ipak bilo teško naći.

Iako smo razgovarali sa nekoliko desetina meštana u prodavnicima, dvorištima i radionicama, nismo dobili informaciju ko su i gde žive Mutrovići  i da li su videli Neđu.

„Ko je to? Ja ovde živim od kada sam rođen, a sada imam 60 godina. Prvi put čujem za tu porodicu“, rekao je za naš portal jedan meštanin.

Bilo je i onih koji tvrde da nisu ni Gorana Vesića videli, ali da znaju da je bio.

„Čuli smo da je bio Vesić, ali nismo ga mi videli. Stvarno hoću da vam pomognem, verujte mi ali zaista ne znam ko su ti ljudi“, srdačno je rekla Jelena koja nije želela pred naše kamere.

I tako od kuće do kuće, dvorišta i garaže, a odgovor je uvek bio isti: “ Ne znamo ko su Mitrovići, za boksere nismo čuli, a 2.000 vala ni videli“.

Marinkova Bara
Marinkova Bara Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Posle reakcije medija Vesić otkrio ko je Neđa

Nakon što su mediji alarmirali javnost o tome da bi ovakvo deljenje novca moglo da potpadne pod koruptivne radnje, oglasio se i zamenik gradonačelnika. U pokušaju da objasni šta se plaća sa 2.000 evra.

Foto: Twitter/Горан Весић

„Zamolio sam grupu prijatelja da skupimo 240.000 dinara kako bi domaćin sredio kuću. Za majstore mu treba 150.000 dinara, što je rekao uživo u prenosu, ali oni koji su isekli moju izjavu nisu to hteli da objave. Skupili smo pomoć da pomognemo toj porodici. A Neđa je moj drug koji je odrastao sa njima i koji me je zamolio da im pomognemo. U posetu sam išao kao zamenik gradonačelnika Beograda a ne kao stranački funkcioner. Posetio sam ih kao građane“, rekao je Vesić.

Bonus video: Sićve TV i trgovina glasovima u Marinkovoj Bari

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar