Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Od navoda potpredsednice SSP Marinike Tepić da je poslanik i lider JS Dragan Marković Palma podvodio žene i maloletnice prošlo je skoro četiri meseca, a taj slučaj i dalje tapka u predistražnom postupku. Kako su za Nova.rs rekli u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, do sada je u svojstvu građana ispitano 30 osoba, što je bio slučaj i pre mesec i po dana.

Otkako je Marinika Tepić iznela navode da je Dragan Marković Palma, neformalno prvi čovek Jagodine, organizovao žurke na kojima su podvođene devojke i maloletnice, prošlo je četiri meseca. Iako je predmet zbog pritiska javnosti u ovom slučaju vrlo brzo formiran, utisak je da je nastupilo zatišje.

Na prvu loptu tako deluje i kada su uzme u obzir odgovor Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, koje je u odgovoru za Nova.rs navelo da je do sada po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u svojstvu građana ispitano 30 lica.

“Sada se vrše dodatne provere. U cilju zaštite privatnosti učesnika i interesa samog postupka, u ovoj fazi postupka ne možemo komentarisati ostale informacije o ovom slučaju”, kažu u Tužilaštvu.

Sličan odgovor naš portal dobio je i 25. juna, kada nam je takođe u tom tužilaštvu rečeno da je u slučaju “Palma” saslušano 30 osoba.

Zašto mesec i po dana niko nije saslušan i koje dodatne provere bi tužilaštvo sada moglo da radi, za mišljenje smo pitali Denisa Bećirića, advokata glumice Milene Radulović, koji je dugo bio i istražni sudija. On za Nova.rs da nije neobično da se tako nešto desi, ali da je moguće da postoje opstrukcije, pošto je u pitanju politički slučaj.

“Moguće je da postoje i neki tehnički problemi. Ne bi bilo čudno ni da imaju svedoke koji ne žive na adresama na kojima su prijavljeni, pa moraju da ih traže. Ipak, teško mi je da pričam, jer ne znam koja su to potrebna obaveštenja tražena od policije”, kaže Bećirić.

Upitan da li je u Srbiji bilo sličnih slučajeva poput Palme, on kaže da se ne seća da je bilo slučajeva sa takvim krivičnim delom u kojem je učestvovao funkcioner vlasti.

“Ja sam imao neke slučajeve gde je policija vršila opstrukciju. Imao sam ih svojevremeno za blaža krivična dela, gde sam morao da urgiram da se policija ubrza, a ona je navodila banalane razloge zašto ne postupa po zahtevima. Nije neuobičajano da se i to desi, da policija vrši neku vrstu tihe opstrukcije. Ipak, da li je to ovde slučaj, ja ne znam”, kaže Bećirić.

Podsećamo, Marinika Tepić izjavila je sredinom aprila na konferenciji za medije da je Dragan Marković Palma zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodio žene i devojčice u ovom gradu.

O tome je pričao i bivši zaposleni u hotelu u Končarevu, čiji je Marković navodno pravi vlasnik. Prema njegovim rečima, u ovaj hotel su dolazile i devojčice iz Beograda, koje su bile stare i po 15 godina.

Nakon pomenutih navoda, Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet, a Marković je dao iskaz u svojstvu građanina i negirao pomenute tvrdnje.

Posle velikog pritiska javnosti, slučaj “Palma” je preuzelo Više Javno tužilaštvo u Kraljevu.

BONUS VIDEO Ekskluzivno svedočenje o podvođenju maloletnica u Jagodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare