Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije i bivši ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je u izjavi za “Novu” da se protivi zajedničkoj listi SPS i SNS na predstojećim parlamentarnim izborima, jer, kako kaže, stranaka iz koje dolazi može samostalno da dobije više glasova.

“Moja logika govori da, ukoliko idemo na odvojene liste na izbore, kumalitvno ćemo osvojiti više glasova. To je za mene čista matematika. Siguran sa da ćemo izgubiti jedan deo glasača ukoliko budemo na jednoj listi. Ne samo mi iz SPS, već će deo glasova izgubiti i Srpska napredna stranka. Zato mislim da je bolje ići na dve odvojene liste”, smatra Trivan.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, postoji dovoljno razloga da i posle izbora ostane koalicija između socijalista i naprednjaka, ali da nije dobro ići na zajedničku listu.

“Nije dobro da se mi, poput drugih, lepimo na leđa naprednjaka. Ubeđen sam da bismo doneli više glasova ukoliko ne budemo zajedničkoj listi”, smatra Trivan.

Odluka o zajedničkoj listi nije definitivna

Trivan dodaje da odluka o zajedničkom izlasku SPS i SNS na izbore nije definitivna, te da u stranci postoje različita mišljenja povodom ove idej.

“Odluka nije definitivna. Predsednik stranke nije taj koji donosi odluku o tome s kim ćemo i na koji način ćemo ići na izbore. Glavni odbor partije najpre donosi odluku da li će uopšte učestvovati na izborima, a zatim i u kom formatu nastupamo. Mi još uvek ovim povodom nismo imali Glavni odbor, ali će svakako biti rasprave na tu temu”, smatra naš sagovornik i dodaje da će, iako ne donosi sam odluku o tome, Dačićev stav po tom pitanju biti odlučujući.

“To je u srpskoj praksi pokazano milion puta i nemam iluzije o tome. Moj stav koji javno iznosim je samo mali politički potez kako bismo otvorili raspravu o tom pitanju unutar SPS. U poslednje vreme na Glavnom odboru imamo samo monologe i ja mislim da je vreme da oni prestanu”, poručuje Trivan.

Podsetimo, portal Nova.rs objavio je ranije da je na sastanku rukovodstva Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, održanom 26. oktobra, dogovoreno je da se saradnja ove dve partije nastavi na naredni izborima i to tako što će zajednički nastupiti na narednim izborima.

Između ostalog, iz SPS-a su svojim kolegama naprednjacima poručili da podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Prema informacijama našeg portala, tokom sastanka Vučića i Dačića u sedištu SNS, uz prisustvo najviših predstavnika dveju partija, dogovoreno je da se intezivira saradnja, a jedan od predlog je i da se na predstojećim izborima nastupi na jednoj listi.

Ova odluka, kako je rečno našem portalu, još uvek nije definitivna, jer naprednjaci, kako navode naši izvori, još uvek vagaju da li je za vladajuću koaliciju bolje da nastupe na odvojenim listama. Prema rečima naših sagovornika, defitinivna odluka o zajedničkom nastupu na izborima zavisiće od rezultata istraživanja javnog mnjenja, koja će SNS sprovoditi u narednim mesecima.

Na pomenutom sastanku, kako je rečeno našem portalu, govorilo se i kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Ivica Dačić je, kako saznjaemo, poručio naprednjacima da će SPS podržati kandidata iz redova SNS, ali pod uslovom da to bude Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)