Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Maskom i rukavicom štitite svoje zdravlje, a olovkom svoje dostojanstvo i pravo na izbor, izjavio je danas predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je ispred sedišta stranke sa aktivistima prikupljao potpise za učešće na izborima 21. juna.

Trifunović je ukazao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao izbore na dan kada je bilo 93 novoinficiranih od koronavirusa i četvoro umrlih, ocenjujući to kao „krajnje neodgovorno“.

Govoreći o promeni stava o učešću na izborima, Trifunović je rekao da je ušao u celu priču kako bi dao legitimitet opoziciji – „hajmo svi zajedno, neću da budem Saša Radulović“.

Na pitanje šta radimo u bojkotu, ni sami autori nisu imali nikakv odgovor i to me je užasnulo, rekao je Trifunović i ponovio da osim lepljenja nekih nalepnica i poruka na internetu nije bilo ničega.

Trifunović je rekao da nije bilo odgovora ni šta raditi posle pandemije, što ga je užasnulo.

Rekao sam – nisam ušao da sedim, već da se borim i rekao sam idemo na najgore moguće izbore, u najgori svinjac, jer se u bojkotu neće stići nikuda, rekao je Trifunović.

Neće doći nindža kornjače da nas spasu, već treba da se borimo, bukamo, a ne skršenih ruku da sedimi u špajzu. Može samo tegla ajvara da nam padne na glavu, konstatovao je on.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare