Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kaže za Nova.rs da je lider Dveri Boško Obradović tražio da idu zajedno u koaliciju nakon što je PSG odlučio da izađe na izbore.

„Nakon sastanka Saveza za Srbiju i ostatka opozicije kada sam rekao da idemo na izbore, Boško me je pitao da li ćemo u koaliciju“, tvrdi Trifunović.

Kako je rekao za naš portal, Obradović mu je prišao nakon sastanka na kom se govorilo o bojkotu.

„Ja sam rekao da idemo na izbore, Tadić je raščlanio bojkot, Boško je takođe rekao da je bojkot mrtav. Jedino je Jeremić bio čvrsto za bojkot. Krenuli smo sa četvrtog sprata, i na drugom mi je Boško rekao da možemo zajedno u koaliciju. Rekao sam mu da je na republičkim to nemoguće, jer smo mi levica, a on desnica, i ni on ni ja ne bismo mogli to da objasnimo glasačima. Međutim, rekao sam mu ‘ajmo zajedno na lokalu’. Ja njega razumem, on mora sada da se drži plana“, objasnio je Trifunović.

On je ranije odreagovao na prozivku Obradovića na tviteru.

„Ne mogu da razumem kako neko ko sebe smatra opozicijom i ko drži do poštovanja Ustava može da učestvuje na ovim lažnim izborima. Zato pozivam sve učesnike na izborima koji sebe smatraju opozicijom da povuku svoje izborne liste i odbiju učešće na ovakvim protivustavnim izborima“, napisao je Obradović.

Ovo nije prvi put da lider PSG govori o članovima Saveza za Srbiju, i njihovom internim sastancima na kojma se o bojkotu, bar prema rečima Trifunovića, govorilo van okvira javnih nastupa.

Ranije je Trifunović otkrio i da je Dragan Đilas smatrao da je bojkot mrtav i da su o tome otvoreno govorili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare