Ričard Grenel i Donald Tramp
Ričard Grenel i Donald Tramp Foto: Chris Kleponis - Pool via CNP / MEGA / The Mega Agency / Anna Moneymaker - Pool via CNP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Na pitanje šta je bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel radio nedavno na administrativnom prelazu Merdare stigao je i odgovor. Dao ga je bivši predsednik SAD Donald Tramp. Kako je rekao, Grenel je tamo otišao po njegovom nalogu.

Prema pisanju britanskog Indpendenta, Donald Tramp je u saopštenju objavljenom 11. novembra naveo da je Ričard Grenel na Kosovu kao negov izaslanik. Tamo je, kako je Tramp naveo, da pomogne u smirivanju tenzija između Srbije i Kosova.

Ovakva izjava Trampa je u stranim medijima dočekana s podsmehom, tim pre što su i on i Grenel bivši, te stoga nemaju nikakav uticaj na spoljnu politiku SAD.

Podsetimo, Ričard Grenel je tokom nedavnog obilaska administrativnog prelaza Merdare, između Kosova i Srbije, na svom tviter nalogu napisao kako je on rezutat Vašingtonskog sporazuma i politike Donalda Trampa.

Foto: FoNet

Na to je demantijem reagovala poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon-Taubadel, nakon čega su njih dvoje ušli u žestok sukob na tviteru, gde je Grenel imao poslednju reč.

„Bilo bi lepo kada bi to bilo istinito“, reagovala je Fon Kramon na objavu Ričarda Grenela gde on navodi da je Tramp ovaj prelaz stavio u funkciju kao deo sporazuma o ekonomskoj normalizaciji koji je potpisan u Vašingtonu.

Prelaz Merdare je izgrađen pomoću šest miliona evra, odnosno novca poreskih obaveznika Evropske unije, odgovorila je na društvenim mrežama Fon Kramon.

Grenel je posle kraćeg vremena i sam odgovorio:

„Da, zaista ste ga vi izgradili. Ali niste bili u stanju da ga otvorite. Sve dok ga Donald Tramp nije otvorio. Niste uspeli da naterate dve strane da vas saslušaju“.

Bonus video: Stop za srpske tablice na Kosovu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare