Makisko polje izgradanja
Tomislav Momirović, Makiško polje gradilište Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ministar u Vladi Srbije u tehničkom mandatu Tomislav Momirović napravio je novi lapsus tokom današnjeg gostovanja na RTS-u.

Naime, dok je govorio o današnjoj nesreći u Ovčar Banji, ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović je, umesto da kaže da se most „rehabilituje“, izjavio „rekabilituje“.

„Inspektor lokalne samouprave doneo je rešenje kojim zabranjuje korišćenje tog mosta i daje nalog tačno kako da se on, tako da kažem, rekabilituje, rekonstruiše da bi bio ponovo u funkciji“, rekao je Momirović za RTS.

Inače, ovo nije prvi lapsus Tomislava Momirovića u medijima. Mešao je tako ministar „paralelu“ sa „parabolom“, a bilo je i momenata kada smo imali prilike da čujemo nove izraze poput „železničica“.

Međutim, građani se verovatno i dalje sećaju govora ministra Momirovića tokom februara 2021. godine, kada se pojavio u vanrednoj kontroli radova na izgradnji obilaznice oko Beograda.

Snimak na kom on razgovara sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i njegovim saradnikom Miodragom Jocićem je postao popularan na društvenim mrežama, jer pokazuje kako ministar „zavodi red“.

Jedna kamera je, ipak, zabeležila ponašanje ministra Momirovića i psovke koje je uputio radnicima, nakon zvaničnog dela ceremonije:

***

BONUS VIDEO – Kad Toma Mona pomaže: Obećao sanaciju mostova pre dva meseca, radovi nisu još počeli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare