Foto: Printscreen/Promo/UDS

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković pozvao je ministarku za ljudska i manjinska prava Gordanu Čomić da "prestane da se igra pantomime" i da "da tuhuje", podsećajući je da u sama dolazi iz multikulturalne Vojvodine. Povodom, navodi on, "necivilizovanog, šovinističkog i prostačkog napada Dragoslava Bokana na potpredsednicu SSP-a Mariniku Tepić," Novaković je postavio ministarki četiri pitanja.

„Prvo, s obzirom na dramatično kršenje ljudskih prava i provalu govora mržnje, koja kulminira ovih dana, postavlja se logično pitanje kada prestaje period vašeg tihovanja, meditacije, ćutanja i svih formi izbegavanja da se otvoreno i nedvosmisleno izjasnite o problemima iz delokruga rada vašeg ministarstva.

Drugo, kako kao osoba koja je rođena u Novom Sadu, dakle, u ambijentu tolerancije i poštovanja različitih nacionalnih zajednica, gledate na šovinističko orgijanje Dragoslava Bokana?

Da li ta vrsta socijalne patologije ostaje u okviru onoga što rade tužilaštvo i policija ili ste i vi kao ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvani i nadležni da se o ovom besramnom činu oglasite.

Treće, zašto su Novi Sad i Vojvodina, kao najuzorniji primer multikulturalnosti i suživota u Srbiji večiti poligon i inspiracija za svakog domaćeg fašistu?

Da li sklad i harmonija između različitih nacionalnih zajednica, koja postoji u Vojvodini toliko smeta? Da li činjenica što u Vojvodini imamo kulturni obrazac ravnopravnosti, a ne dominacije, toliko izluđuje svakog šovinistu?

Da li je posao vašeg ministarstva da štiti vrednosti zajedničkog življenja ili da prećutkuje narušavanje principa zaštite drugog i drugačijeg?

Četvrto, da li vidite problem u činjenici što se mržnja i netrpeljivost  neometano šire sa televizije Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju. Da li zakon važi ili ne važi i za televiziju Željka Mitrovića?

Da li emitovanjem ogavnog napada Dragoslava Bokana na Mariniku Tepić ova televizija ostaje u okvirima zakona ili  krši zakon?

Napokon, kada ćete prestati da igrate igru pantomime sa novinarima i javnošću? Kada će vaše rečenice i stavovi imati razgovetan ton i logičan sled?

Do ovog trenutka razumeli smo samo da niste nadležni za ono što vam zakon omogućuje. Da ne želite da komentarišete postupke iz delokruga vaše kompetencije i da ne možete da preduzimate mere koje vam zakon nalaže. Sve ostalo – radite! „, navodi se u saopštenju Novakovića.

Bonus video: Vučić osudio govor mržnje, a zatim Tepić nazvao državnim neprijateljem

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare